Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tren de Sóller > Estacions > Bunyola
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tren Palma-Sóller. Estacions
Bunyola


Mostra Ferrocarrils de Mallorca en un mapa més gran
L'estació de Bunyola (PK 14,4) es situa aproximadament a mig camí entre Palma i Sóller. L'estació es troba al nord-oest del nucli urbà, al carrer de la costa de s'estació, que uneix la vila amb la carretera de Sóller. L'estació disposa de la via general i una desviada a l'esquerra d'aquesta, actualment amb andanes laterals. D'aquesta via desviada en surt una via morta pel costat Palma. A la vegada, de la via general en surt una altra de desviada que desemboca en una petita plataforma giratòria per a vagons, per seguir fins a una via de cotxeró cobert on s'hi ubica material de via i obres. L'edifici de viatgers es troba a la dreta de les vies, és de dues plantes amb façana de pedra. Hi ha un edifici annex per als serveis. A Bunyola hi ha també la sots-central elèctrica on es transforma i rectifica la corrent. Antigament hi havia hagut un petit carregador d'una cimentera que estava just darrere l'estació. La via sortida des de la plataforma giratòria per a vagons i creuava la carretera entre el magatzem i la sots-central elèctrica fins a la cimentera. A la sortida de l'estació hi ha el pas a nivell sense barreres amb el carrer de la costa de s'estació. Bunyola és lloc d'encreuament dels trens que circulen cap a Sóller i cap a Palma, tot i que també es realitzen molts encreuaments al Mirador des Pujol d'En Banya.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs i Albert H.A. - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Automotor número 3 estacionat a la via 1 de Bunyola (agost 2012) L'automotor número 3 encapçala una composició i desperta l'admiració d'uns turistes que viatgen en cotxe de lloguer (agost 2012) Una altra vista de l'automotor a la bonica estació de Bunyola (agost 2012) Rètol de l'estació de Bunyola (agost 2012)

Vista de les vies i andanes de Bunyola, amb l'edifici de viatgers a la dreta (agost 2012) Sortida de Bunyola pel costat Palma (agost 2012) En primer terme la petita plataforma giratòria i al fons cotxeró i sots-central elèctrica (agost 2012) Entrada a l'estació de Bunyola pel costat Palma, amb material de via i obres estacionat en una de les vies mortes (agost 2012)

   
Entrada a Bunyola pel costat Palma, encara amb l'andana central entre la via general i la via desviada (setembre 2008) Automotor número 2 a Bunyola remolcant vagons plataforma (setembre 2008)    

direcció Palma
< Caubet
Retorn a estacions tren de Sóller
direcció Sóller
Mirador des Pujol d'En Banya >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional