Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tren de Sóller > Estacions > Mirador des Pujol d'En Banya
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tren Palma-Sóller. Estacions
Mirador des Pujol d'En Banya


Mostra Ferrocarrils de Mallorca en un mapa més gran
El Mirador des Pujol d'En Banya (PK 22,1) és una parada obligatòria dels trens "panoràmics" des de 1912. Des d'aquest punt es pot observar una vista magnífica de la vall de Sóller i la serra de Tramuntana durant els aproximadament cinc minuts que dura l'aturada del tren. El ferrocarril encara haurà de serpentejar 5 km per la muntanya per baixar de la cota 165 del mirador fins a l'estació de Sóller, situada 118 metres per sota i que ja es pot divisar des d'aquí. La parada del Mirador es situa entre dos túnels i disposa de dues vies, la general amb una àmplia andana a la dreta d'aquesta i una via desviada per a realitzar encreuaments a l'esquerra.

Fotos del mirador
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Entrant al Mirador des Pujol d'En Banya (agost 2012) Magnífica vista des del mirador (agost 2012) Bonic rètol amb el nom de la parada (agost 2012) Viatgers baixant del primer dels trens panoràmics matinals amb parada al mirador (agost 2012)

Vista del tren encapçalat per l'automotor número 3 a la parada del mirador (agost 2012) Vista de la població de Sóller des del mirador, amb l'estació de Sóller on ha de finalitzar el nostre tren a la dreta (agost 2012) Automotor número 2 sortint del túnel existent al costat Sóller (agost 2012) L'automotor número 2 i la seva composició circulen cap a Palma i passen per via desviada (agost 2012)

El tren s'allunya cap a Bunyola i Palma. L'estona de parada al mirador sovint s'aprofita per fer encreuaments (agost 2012) Encreuament de trens amb l'automotor número 1 al mirador des Pujol d'En Banya (agost 2012) Entre la via general i la desviada hi ha una tanca per evitar que algun viatger tingui temptacions de baixar per on no toca (agost 2012) Agulla talonable de sortida del mirador pel costat Palma (agost 2012)

direcció Palma
< Bunyola
Retorn a estacions tren de Sóller
direcció Sóller
Can Tambora >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional