Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tren de Sóller > Estacions > Palma
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tren Palma-Sóller. Estacions
Palma


Mostra Ferrocarrils de Mallorca en un mapa més gran
L'estació de Palma (PK 0,0) es situa al costat de l'estació dels Ferrocarrils de Mallorca, a la plaça Espanya amb l'edifici de viatgers al carrer Eusebi Estada. L'estació terme actualment disposa de tres vies principals, la general i dues vies desviades a l'esquerra d'aquesta que conflueixen al punt inicial de la línia en una per a poder realitzar maniobres. Hi ha dues andanes per poder accedir als trens, si bé sovint els trens excedeixen la seva longitud i cal situar petites tarimes per poder accedir als cotxes. Hi ha dues vies més situades a la dreta de la general que antigament servien a una cotxera. Actualment les dues curtes vies es situen sota un cobert de nova construcció. Actualment la cotxera acull una sala d'exposicions i aquestes dues vies s'han escurçat notablement. L'edifici de viatgers és a la dreta de les vies (mirant sentit Sóller), amb de dues plantes i tres cossos de pedra i maó, amb un estil modernista. La planta baixa acull un vestíbul amb taquilles de venda de bitllets i una cafeteria, entre d'altres dependències. La façana a les vies disposa d'una gran marquesina metàl·lica i en un dels accessos a les andanes hi ha un rètol daurat amb el nom de la companyia. Antigament l'estació de Palma havia disposat de més vies, entre elles una placa giratòria i vies de tallers.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs i Albert H.A. - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Bonic rètol amb el nom de la companyia a l'entrada per la cantonada de l'avinguda Joan March i el carrer Eusebi Estada (agost 2012) L'edifici de viatgers dóna al carrer Eusebi Estada (agost 2012)  Accés a l'edifici de viatgers (agost 2012) Vestíbul de l'edifici de viatgers, amb les taquilles de venda de bitllets (agost 2012)

Inici de la línia, on conflueixen totes les vies en una per facilitar les maniobres dels automotors que s'han de situar a l'altre extrem (agost 2012) Vista general de l'estació amb la marquesina de l'edifici de viatgers (agost 2012) Composició estacionada a la via 3 de l'estació que sortirà a les 10:10 cap a Sóller (agost 2012) L'automotor número 3 encapçala una composició de sis cotxes (agost 2012)

 Vista de la sortida de l'estació cap a Sóller (agost 2012) Una altra vista general de l'estació de Palma, amb les cinc vies que hi ha (agost 2012) Dues curtes vies que accedien a una cotxera i que actualment acaben en un cobert de nova construcció (agost 2012)  Accés a un dels cotxes amb una petita tarima, ja que queda fora del tram d'andana (agost 2012)

L'automotor número 1, procedent de Sóller, entrant a l'estació de Palma (agost 2012)  Entrant a l'estació de Palma per la via 1 (agost 2012) Dues composicions es saluden a l'estació de Palma (agost 2012) Aglomeració de viatgers per sortir del tren a l'estreta andana de la via 1 (agost 2012)

L'automotor número 2 acaba de finalitzar el seu trajecte des de Sóller (agost 2012) Iniciant les maniobres per situar l'automotor a l'altre cap de la composició (agost 2012) Canvi d'agulla (agost 2012) Automotor número 2 fent maniobres per encapçalar la composició de cotxes estacionada a la via 1 (agost 2012)

 Composició ja llesta per sortir a les 15:10 cap a Sóller (agost 2012) Sortida de l'estació de Palma enmig del carrer Eusebi Estada, al més pur estil tramviaire (agost 2012) Automotor número 3 arribant a Palma amb el darrer tren del dia des de Sóller (agost 2012) Automotor número 3 encapçalant una composició a l'estació de la ciutat de Palma (octubre 2008)

  Retorn a estacions tren de Sóller
direcció Sóller
Son Sardina >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional