Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tren de Sóller > Estacions > Santa Maria
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tren Palma-Sóller. Estacions
Santa Maria


Mostra Ferrocarrils de Mallorca en un mapa més gran
El baixador de Santa Maria o de Sa Coma (PK 10,9) es situa al costat de la urbanització del pla de la Coma, a la intersecció amb un pas a nivell de la carretera Ma-2030. Va ser el primer baixador de la línia del tren de Sóller, inaugurat el 1930. El seu nomb és degut a que es troba proper a la carretera que va de Santa Maria a S'Esglaieta. Disposa de la via general i una via desviada a l'esquerra, amb una curta andana a la dreta de la via general. Aquesta andana té una marquesina d'obra per aixoplugar els viatgers. El baixador també disposa d'una zona de vies on s'hi ubica un magatzem de material de via (rails, travesses, etc). Tota aquesta zona de treball no es troba electrificada. Els trens només paren al baixador si algun usuari ho sol·licita.

Fotos del baixador
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Arribant a Santa Maria des de Palma, amb l'inici de la via desviada (agost 2012) Ampli espai de magatzem de vies i material a l'esquerra de les vies (agost 2012) Tram d'andana del baixador (agost 2012) A la sortida del baixador cap a Sóller es creua la carretera Ma-2030 (agost 2012)

direcció Palma
< Son Reus
Retorn a estacions tren de Sóller
direcció Sóller
Caubet >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional