Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN2.Línia Perpinyà-Vilafranca de Conflent > Illa
CN2.Línia Perpinyà-Vilafranca de Conflent
 ILLA
   Ille-sur-Têt


Mostra un mapa més gran
L'estació d'Illa (o Illa de Tet) es situa al sud-est del nucli urbà d'aquesta població al PK 489,4 de la línia Perpinyà-Vilafranca de Conflent. L'estació es converteix en l'únic punt on és possible fer encreuaments entre Vilafranca i Perpinyà i és l'única intermitja, juntament amb Prada, que té personal. Les instal·lacions actuals consten de la via general i una via desviada a l'esquerra, amb andanes laterals comunicades a través d'un pas a nivell. L'andana de la via desviada disposa d'una marquesina d'obra per refugiar els viatgers. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Vilafranca) i és de dues plantes. A la planta baixa acull la taquilla i la sala d'espera, entre d'altres dependències. L'estació d'Illa destaca pels seus pòrtics de catenària, d'un disseny molt particular. Les agulles de l'estació estan controlades mitjançant un enclavament mecànic. Completen les instal·lacions d'Illa una tercera via, que és morta, amb connexió pel costat Vilafranca però que no disposa de catenària.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Façana a la població de l'edifici de viatgers d'Illa (juny 2009) Taquilla de l'estació (juny 2009) Campanya sindical perquè el bitllet de tren costi 1 euro (juny 2009) Una altra vista de l'interior de l'estació (juny 2009)

Façana a les vies (juny 2009) Vista de les vies i andanes d'Illa amb la muntanya del Canigó al fons ben nevada (juny 2009) Pas a nivell entre andanes i marquesina de la via desviada (juny 2009) Palanques de l'enclavament manual per moure les agulles (juny 2009)

Sortida de l'estació d'Illa cap a Perpinyà, amb els peculiars pòrtics de catenària (juny 2009) Una altra vista de les vies i andanes d'Illa, amb la marquesina i edifici de viatgers (juny 2009) Vista des de l'andana direcció Vilafranca de Conflent (juny 2009) Una altra vista de l'estació, amb els curiosos pòrtics de catenària (juny 2009)

Rètol advertint del perill de tocar els cables (juny 2009) Sortida cap a Vilafranca, amb una sèrie de rampes i trams en horitzontal (juny 2009) Andana principal des d'un tren Perpinyà-Vilafranca (febrer 2006) Una altra vista del tren fent una breu parada a l'estació d'Illa (febrer 2006)

direcció Perpinyà Índex línia CN2 direcció Vilafranca de Conflent
< Millars Vinçà >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional