Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França / CN5.Línia Ribesaltes-Axat > Ribesaltes
CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França CN5.Línia Ribesaltes-Axat
 RIBESALTES
   Rivesaltes


Mostra un mapa més gran
L'estació de Ribesaltes es situa a l'oest d'aquesta població al PK 459,3 de la línia Narbonne-Perpinyà-Portbou i al PK 470,2 de la línia Bordeaux-Carcassonne-Quillan-Axat, línia que només té circulació a territori de Catalunya Nord entre Axat i Ribesaltes i a mode de tren turístic. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Salses) i és de dues plantes. La planta baixa acull la taquilla i sala d'espera, entre d'altres dependències. Ribesaltes disposa de les dues vies generals i vuit vies desviades a més d'una zona de mercaderies amb tres vies més. Hi ha dues andanes que donen servei a tres vies, andanes que es comuniquen a través d'un pas superior i d'un pas a nivell. A la sortida de l'estació pel costat Salses es divideixen les línies cap a Salses i Axat, amb dues vies més per a trens de via i obres i altres serveis.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Ribesaltes. Façana a la ciutat (maig 2006) Interior de l'estació (maig 2006) Detall d'horaris, on fins i tot hi ha els horaris dels trens a Barcelona des de Portbou! (maig 2006) Les vies generals mirant direcció Salses/Narbonne (maig 2006)

Detall del panell amb properes sortides per la via 2 (maig 2006) La 408601 amb decoració "Fret", mercaderies, remolcant una RRR procedent de Perpinyà (maig 2006) El tren circulant per la via 2 (maig 2006) La RRR surt direcció Narbonne (maig 2006)

Una altra vista del tren allunyant-se cap al nord (maig 2006) Tren TER amb destinació Portbou entra a l'estació de Ribesaltes (maig 2006) La locomotora elèctrica 107284 encapçala la composició al seu pas per Ribesaltes (maig 2006) Sortint cap a Perpinyà, Cervera i Portbou després de la parada a l'estació (maig 2006)

Una altra vista de la composició de cotxes convencionals del tren TER (maig 2006) Vista general dels edificis de l'estació de Ribesaltes i les dues vies generals (maig 2006) Vista de les vies d'estacionament de mercaderies. Al fons, es pot apreciar com s'inicia a l'esquerra la línia cap a Axat (maig 2006) Locomotora Sybic remolcant una composició de cotxes convencionals circulant cap a Perpinyà (maig 2006)

Cua del mateix tren (maig 2006) Locomotora de maniobres i diversos vagons de manteniment (maig 2006) Platja de vies d'estacionament de vagons de mercaderies (maig 2006) L'estació amb el curiós pas superior per canviar d'andana (maig 2006)

Vies de l'estació i al fons les muntanyes del Canigó ben nevades (maig 2006) Detall d'un dels senyals lluminosos característics de la xarxa de la RFF (maig 2006) Locomotora Sybic 26175 arrossegant una composició de portacotxes (maig 2006) Cua del tren de mercaderies (maig 2006)

  Índex línia CN5 direcció Axat
Espirà de l'Aglí >
direcció Perpinyà/Cervera M./Portbou Índex línia CN1 direcció Salses/Narbonne
< Perpinyà Salses >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional