Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França / CN2.Línia Perpinyà-Vilafranca de Conflent / 23.LGV Figueres-Perpinyà > Perpinyà
CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França CN2.Línia Perpinyà-Vilafranca de Conflent 23.Línia Gran Velocitat Figueres-Perpinyà
 PERPINYÀ
   Perpignan 


Mostra un mapa més gran
L'estació de Perpinyà és la més important de la Catalunya Nord, donada la condició de capital d'aquesta zona dels Països Catalans. Es situa a l'oest del centre urbà de la ciutat al PK 467,5 de la línia Narbonne-Perpinyà-Portbou, al mateix PK de la línia Perpinyà-Vilafranca de Conflent i també és l'inici de la línia d'alta velocitat de Perpinyà a Figueres, que utilitza la línia Perpinyà-Vilafranca fins a El Soler. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Salses) i és de dues plantes. La planta baixa acull, les taquilles, sala d'espera, quiosc i cafeteria-restaurant entre d'altres serveis. L'interior de l'estació està decorat per Salvador Dalí que considerava l'estació de Perpinyà el "centre del món". Actualment hi ha 4 vies en servei i tres andanes, comunicades mitjançant un pas inferior. Les dues vies principals estan protegides per una coberta en forma triangular. L'estació de Perpinyà s'ha ampliat per l'arribada de la línia d'alta velocitat des de Catalunya l'any 2010, que comprèn la creació d'una nova estació d'autobusos al costat oest, aprofitant terrenys ferroviaris que ja no s'utilitzen, i la reordenació de tota la zona actual.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Perpinyà, amb caseta provisional on es venen bitllets (juny 2009) Panell de sortides (juny 2009) Vista general de les vies de Perpinyà, amb les obres al fons (juny 2009) TGV Duplex estacionat a Perpinyà a l'espera d'un nou servei (juny 2009)

Edifici de viatgers de Perpinyà. Façana a la ciutat (febrer 2006) Interior de l'estació, decorat per l'artista Salvador Dalí que considerava aquest punt com a el "centre del món" (febrer 2006) Detall del panell de sortides (febrer 2006) TGV Duplex estacionat a Perpinyà i llest per sortir cap a Paris-Gare de Lyon (novembre 2007)

Branca RRR i TGV Duplex (novembre 2007) La 408632 amb decoració "Fret", mercaderies, remolcant una RRR (novembre 2007) Vista de la RRR 312, en un estat bastant lamentable... (novembre 2007) TGV Duplex en doble composició, amb una altíssima capacitat de transport, estacionat a Perpinyà on ha acabat trajecte (novembre 2007) 

L'estació pel costat Salses (novembre 2007) Comboi estacionat a la via 2 (febrer 2006) La composició push-pull surt cap a Salses i Toulouse (febrer 2006) Detall del monitor amb les properes sortides de l'estació de Perpinyà (febrer 2006)

Vista de les dues vies principals, que es situen sota una coberta (febrer 2006) Detall del panell amb informació del tren que surt de la via 2 (febrer 2006) El Catalan Talgo entra a Perpinyà remolcat per la locomotora elèctrica 7294 (febrer 2006) A punt de fer parada a la capital de la Catalunya Nord (febrer 2006)

Dos trens mítics: Talgo III i TGV compartint espai (febrer 2006) El Catalan Talgo Barcelona-Montpellier estacionat a Perpinyà (febrer 2006) Sortint cap a Salses, Narbonne i Montpellier, on finalitzarà trajecte (febrer 2006) TGV en una de les vies d'apartador de Perpinyà (febrer 2006) 

Locomotora 408630 amb decoració FRET remolcant una RRR (febrer 2006) Perpinyà, centre del món segons el surrealista Salvador Dalí (febrer 2006) Detall del panell electrònic indicant la composició del proper tren a la via A (febrer 2006) Vista de la coberta de l'estació (febrer 2006)

TGV 4504 descansant a Perpinyà (febrer 2006) Branca 74 de TGV a la via B (febrer 2006) Tren procedent de Vilafranca de Conflent arribant a Perpinyà (febrer 2006) La unitat 17369, en estat deplorable, sortirà novament cap a Vilafranca de Conflent en poca estona (febrer 2006)

direcció Vilafranca de Conflent Índex línia CN2  
< El Soler
direcció Figueres Índex línia 23 - LGV
< De Perpinyà al túnel del Pertús
direcció Cervera M./Portbou Índex línia CN1 direcció Salses/Narbonne
< Elna Ribesaltes >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional