Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Traçat > De Queralbs a Fontalba
Traçat - De Queralbs a Fontalba
FGC  Turisme i Muntanya
 
Plànol del traçat
Estacions del tram:
Queralbs
El traçat continua a partir de l'estació de Queralbs (PK 6,321) on hi ha un pas a nivell amb la carretera de Ribes a Queralbs, que creua les quatre vies de l'estació. La sortida de Queralbs es fa amb una forta rampa de 150‰, es voreja el mas Constans i es travessa el torrent de la Ruira. La línia segueix fent una llarga volta seguint la vessant de la muntanya però pujant sense pausa, arribant a una corba que es coneix com "Els Nínxols" o "El Cementiri dels Elefants". En aquest punt es creua per primer cop la pista que es va obrir el 2005 per arribar a la boca sud del túnel del Roc del Dui i executar-ne les obres. Més endavant es passa pel Pont Nou, que ha quedat mig ocult per la nova pista. Es creua novament la pista d'accés al túnel i s'arriba a Vista Alegre, on es pot veure una excel·lent panoràmica amb el cim del Torreneules al fons. El traçat arriba a la Corba de la Roca de l'Oratori punt a partir del qual s'inicia la variant del túnel del Roc del Dui. El túnel del Roc del Dui, de 1.328 metres de longitud, té la seva boca sud al PK 8,269 i a partir d'aquí la línia puja amb una rampa de 150‰ en un petit tram de recta. A continuació el traçat descriu una corba a la dreta i enfila una llarga recta pràcticament fins a la sortida del túnel. Durant el recorregut es poden veure cinc galeries d'evacuació que donen a l'antic recorregut per l'exterior. El túnel del Roc del Dui disposa a la part superior d'un tram de via doble de 386 metres que enllaça amb l'apartador, ja existent anteriorment, de Fontalba (PK 9,628).

Fotos 
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Doble composició d'automotors Stadler esperant encreuament per seguir cap a Núria (maig 2008) L'A10, Noufonts, procedent de Núria baixant la forta pendent a la sortida de Queralbs (setembre 2007) Automotor A6 arribant a Queralbs procedent de Núria (maig 2008)  La sortida de Queralbs es fa mitjançant una rampa molt pronunciada (desembre 2005) 

Pujant amb el Torreneules presidint l'escena (juny 2006) A la zona del mas Constans (setembre 2006)  Resseguint la muntanya per guanyar alçada (juny 2006) A prop d'un pas a nivell sense barreres (juny 2006) 

L'A5, Puigmal, passant per un pas a nivell rural (desembre 2005)  Llarga corba on el traçat troba el camí d'accés a les obres del túnel del Roc del Dui (maig 2008) Punt conegut com el "cementiri d'elefants" o els "nínxols" (maig 2008)  El pas a nivell disposa fins i tot de senyals indicadors per als trens (setembre 2007)

Una altra vista del mateix punt del recorregut(setembre 2007)  Prop de la corba anterior, amb el camí obert per a les obres del túnel del Roc del Dui (desembre 2005)  Composició doble de Stadler passant pel pont nou (setembre 2006)  Dos cremalleres es segueixen circulant amb marxa a la vista (desembre 2005) 

 El Torreneules presideix l'escena on els dos automotors articulats queden totalment empetitits (maig 2008)  Al pont nou, amb el segon punt d'encreuament amb el camí d'accés al túnel del Roc del Dui (setembre 2007)  Una altra vista del segon i darrer punt on el camí d'accés creua la via (setembre 2007)  La muntanya i el tren (setembre 2006) 

Automotor articulat a la zona de Vista Alegre (maig 2008)  Vista de la recta de la zona de Vista Alegre (març 2009)  Zona de connexió de l'antic traçat amb la boca sud del túnel del Roc del Dui (març 2009) La via de l'antic traçat encara es mantenia connectada però sense catenària. Tots els trens circulen ja pel túnel (març 2009)

Interior del túnel del Roc del Dui, amb les passarel·les laterals d'evacuació i bloqueig automàtic (març 2009)  El túnel amb una de les galeries d'evacuació perfectament senyalitzada (març 2009) Inici del tram de doble via (març 2009)  Arribant a Fontalba des del nou túnel del Roc del Dui (març 2009)

direcció Ribes
Inici Traçat
direcció Núria
< De Queralbs a Rialb De Fontalba al túnel de Núria >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional