Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Centelles
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77105


Mostra un mapa més gran
L'estació de Centelles (PK 52,7 de la línia Barcelona-Vic-Ripoll) es situa a l'est del centre urbà de la població. El tren va arribar a Centelles el 1875 amb la inauguració del tram de Granollers a Vic. L'estació disposa de la via general (via 1) i dues vies desviades a la dreta d'aquesta (vies 2 i 4). Hi ha dues andanes laterals a les vies 1 i 2, donant la segona andana servei també a la via 4. L'andana de les vies 2 i 4 està parcialment coberta per una marquesina metàl·lica. Les dues andanes es comuniquen a través d'un pas a nivell. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies, mirant cap a Vic, i és de dues plantes. A la planta baixa s'hi situa un bar que fa també les funcions de venda de bitllets. Per accedir a les andanes des de l'edifici de viatgers cal baixar unes escales, ja que l'edificació es troba a un nivell superior al de les vies.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Centelles (juliol 2006) Façana a les vies de l'edifici de viatgers de Centelles, situat a un nivell superior (juliol 2006) Unitat 447 procedent de Vic fent la seva entrada a l'estació de Centelles (juliol 2006) La 447-098 entrant a l'estació per la via 1 (juliol 2006)

Estacionada a la via 1 (juliol 2006) Via lliure cap a La Garriga i Barcelona (juliol 2006) Sortint en servei R3 cap a L'Hospitalet (juliol 2006) Nous pals per a la catenària apilats a l'estació de Centelles (juliol 2006)

Un tren procedent de L'Hospitalet entra a Centelles, cobrint un R3 (agost 2004) El tren amb l'edifici de viatgers a l'esquerra (agost 2004) La 447-038 estacionada a la via 1 de l'estació (agost 2004) Sortint cap a Vic (agost 2004)

direcció Barcelona Índex Línia 07 direcció Vic/Puigcerdà
< Sant Martí de Centelles Balenyà-Els Hostalets >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional