Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Sant Martí de Centelles
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77104


Mostra un mapa més gran
L'estació de Sant Martí de Centelles (PK 47,5 de la línia Barcelona-Vic-Ripoll) es troba a la part més oriental d'aquest municipi tot i que força allunyada d'aquest, ja que realment es situa molt més propera al nucli urbà d'Aiguafreda. El tren va arribar a Sant Martí de Centelles el 1875 amb la inauguració del tram de Granollers a Vic. Les instal·lacions actuals compten amb la via general (via 1), una desviada a l'esquerra d'aquesta (via 3) i una via morta (via 5) connectada amb la general pel costat Barcelona. Disposa de dues andanes comunicades a través de dos passos a nivell. L'andana de la via principal disposa d'una marquesina estandaritzada per a refugiar els viatgers de les inclemències meteorològiques. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies, mirant sentit Vic, és d'una sola planta i acull un restaurant.

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació (juliol 2006) Unitat 447 procedent de L'Hospitalet fa la seva entrada a Sant Martí de Centelles (juliol 2006) A punt de fer parada a la via 1, amb els imponents cingles de fons (juliol 2006) Sortint en servei R3 cap a Vic (juliol 2006)

Una composició doble d'unitats 447 entra a Sant Martí de Centelles (agost 2004) El tren amb l'edifici de viatgers a l'esquerra (agost 2004) Vista de la composició doble d'unitats de la sèrie 447 (agost 2004) En un pont en corba, entre Sant Martí de Centelles i Figaró (setembre 2006)

direcció Barcelona Índex Línia 07 direcció Vic/Puigcerdà
< Figaró Centelles >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional