Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > La Garriga
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77102


Mostra un mapa més gran
L'estació de La Garriga (PK 37,6 de la línia Barcelona-Vic-Ripoll) està situada en una zona força cèntrica a la part est del nucli d'aquesta població del Vallès Oriental. El tren va arribar a La Garriga el 1875 amb la inauguració del tram de Granollers a Vic. Les instal·lacions actuals compten amb tres vies, la general (via 1) i una desviada (via 2), a més d'una via morta (via 4) connectada amb la general pel costat Barcelona. Disposa de dues andanes i l'edifici de viatgers es situa a la dreta, mirant cap a Vic. Aquest és de dues plantes i a la seva planta baixa acull un bar que en virtut de la gestió integral de l'estació també ven bitllets. L'andana de la via principal disposa d'una marquesina estandaritzada per a refugiar els viatgers de les inclemències meteorològiques; el pas entre andanes es fa mitjançant dos passos a nivell. Completen les instal·lacions diversos edificis com són el de lavabos i un altre de serveis auxiliars.

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista nocturna de l'edifici de viatgers de La Garriga (desembre 2005) Llarga composició formada per una 440 reformada de 3 cotxes i dues 440 de 2 cotxes a la via 1 (desembre 2005) Imatge nocturna de la sortida de l'estació pel costat Barcelona (desembre 2005) Tren de la línia R3 amb destinació Vic efectuant parada a l'estació garriguenca (desembre 2005)

Façana al carrer de l'edifici de viatgers de La Garriga (agost 2004) Tren estacionat a la via 4 de l'estació (agost 2004) Una 447 a punt d'iniciar viatge a La Garriga fins a L'Hospitalet (agost 2004) La 447-033 surt de La Garriga cap a L'Hospitalet (agost 2004)

El mateix tren un cop superat el pas a nivell (agost 2004) Tren que ve de Barcelona entra a La Garriga (agost 2004) Parat a la via 1 (agost 2004) La unitat 447-022 surt ràpidament cap a Vic (agost 2004)

   
El pont de Can Palau, magnífic pont metàl·lic entre La Garriga i Figaró que salva el riu Congost i la carretera C-17, amb una unitat 447 circulant cap a Vic (juliol 2006)    

direcció Barcelona Índex Línia 07 direcció Vic/Puigcerdà
< Llerona Figaró >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional