Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou > Peralada
xarxa de via ampla
02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou
estació fora de servei


Mostra un mapa més gran
L'antiga estació de Peralada (PK 253,2 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) es va posar en servei el 1878 per tal de donar servei a aquesta població. De tota manera, el poc ús d'aquestes instal·lacions donada la seva relativa llunyania del nucli urbà van propiciar que els anys noranta del segle XX es clausurés, si bé els edificis de l'estació encara estan en peu. L'estació havia sigut d'una importància força alta ja que disposava de les dues vies generals i tres desviades, dues a la dreta i una a l'esquerra que acabava en via morta. Hi havia dues andanes laterals a les vies generals i l'edifici de viatgers es situava a l'esquerra de les vies (mirant cap a Portbou). Actualment només queden en peu els edificis de l'estació i una part de l'andana de la via 2. A dia d'avui es parla de recuperar l'estació per a usos turístics i fins i tot crear un tren històric entre Figueres i Portbou que tindria a l'estació de Peralada un dels seus punts culminants.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Conjunt d'edificis que es mantenen de l'estació de Peralada (maig 2006) Edifici de viatgers de Peralada, que data del 1878, encara en peu (maig 2006) Una altra vista de les edificacions (maig 2006) Façana a les vies de l'edifici de viatgers, molt dissimulada per la vegetació (maig 2006)

Una inesperada dresina passa per Peralada direcció Portbou (maig 2006) Cua del comboi especial (maig 2006) Unitat 440 en servei regional de Portbou a Barcelona passa per Peralada (maig 2006) Sortint cap a Figueres en un tram planer i recte (maig 2006)

En primer terme l'edificació auxiliar que acollia els lavabos i darrere l'edifici de viatgers (maig 2006) Edifici per als serveis (maig 2006) Doble composició d'unitats 440 circulant a 140 km/h per Peralada (maig 2006) Cua del mateix tren regional, que va a Portbou i Cervera de la Marenda (maig 2006)

direcció Figueres/Barcelona Índex Línia 02 direcció Portbou
< Figueres Vilajuïga >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional