Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Pla de Vilanoveta
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
estació fora de servei


Mostra un mapa més gran
L'estació del Pla de Vilanoveta (PK 185,9 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) és un cas molt peculiar d'estació. Als seus inicis havia prestat servei de viatgers fins que es va transformar tota la zona en estació de mercaderies i tallers. Així doncs, avui dia d'aquella etapa de funcionament com a estació de viatgers encara en roman l'edifici de l'estació. Les vies en canvi estan distribuides per tal de complir la funció d'estació de mercaderies per una banda i de tallers a l'altra, funcions separades per la via general de la línia Lleida-Manresa-Barcelona. Els tallers actualment són ocupats per l'Associació de Restauració de Material Ferroviari (ARMF), que es dedica a preservar els pocs trens històrics que encara hi ha per aquest país.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'antic edifici de viatgers de Pla de Vilanoveta (setembre 2006) Una altra vista de l'edifici (setembre 2006) Façana a les vies, plenes de vagons de mercaderies (setembre 2006) Les instal·lacions ferroviàries, amb les naus dels tallers a l'esquerra (setembre 2006)

Unitat 440 procedent de Cervera passant per Pla de Vilanoveta (setembre 2006) La mateixa unitat circulant entre el complex entramat de vies (setembre 2006) La locomotora de maniobres 311 ajuda a moure els vagons per tota la zona (setembre 2006) Els tallers d'ARMF (setembre 2006)

direcció Cervera/Barcelona Índex Línia 04 direcció Lleida/Almacelles
< Bell-lloc d'Urgell Lleida Pirineus >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional