Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Raïmat
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
estació fora de servei


Mostra un mapa més gran
L'estació de Raïmat (PK 165,2 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) actualment es troba fora de servei comercial, ja que cap tren hi realitza parada. Esporàdicament es pot usar per fer encreuaments o bé per apartar trens, de fet fins a Raïmat ha pujat alguns cops el Tren Turístic de les Comarques de Lleida. L'estació en sí consta d'un total de cinc vies, la general, dues desviades i dues vies mortes, cadascuna enllaçada cap a una direcció de la línia, entrant una d'elles a una sots-central que alimenta la línia. L'edifici de viatgers es troba a l'esquerra de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és d'una sola planta si bé actualment està totalment tapiat i fora d'ús. De vies amb andana només hi ha la general i la segona desviada, de manera que l'estació es veu que va ser més concebuda com a apartador tècnic més que per a donar servei a viatgers. De moment no hi ha gaires esperances que torni a posar-se en servei, si no és que s'instaura alguna mena de servei de rodalies de Lleida a Montsó i es potencia la línia.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de l'estació des del costat Lleida, amb la via general a la dreta de la imatge (abril 2005) Sots-central elèctrica que alimenta la catenària a 3000V (abril 2005) Edifici de viatgers de l'estació de Raïmat (abril 2005) La presència de l'armari amb "calces" fa sospitar que preveuen que a l'estació s'hi estacionin trens de mercaderies i els posin falques (abril 2005)

Tren de la línia R43 fent un Montsó-Lleida entra a tota velocitat a l'estació (abril 2005) La 448-002, l'única amb només dos cotxes, passa per Raïmat sense fer-hi parada (abril 2005) Una altra vista del mateix tren, circulant a velocitats molt altes (abril 2005) Regional Exprés sortint cap a Lleida Pirineus, on acabarà trajecte (abril 2005)

direcció Lleida/Barcelona Índex Línia 04 direcció Almacelles/Zaragoza
< Lleida Pirineus Almacelles >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional