Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Toses
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77305


Mostra un mapa més gran
L'estació de Toses (PK 29,4 de la línia Ripoll-Puigcerdà) està situada al final de la vall del riu Rigard, al petit nucli urbà de Toses. El tren va arribar a Toses (o Sant Cristòfol de Toses) l'any 1922 amb la posada en servei del tram de Ribes de Freser a La Molina. Tot i que antigament havia disposat de més vies, actualment és un baixador amb únicament la via general i una andana a la dreta d'aquesta. L'edifici de viatgers es situa també a la dreta de la via i és de tres plantes. A la sortida de l'estació de Toses direcció Puigcerdà s'hi situa el túnel de Toses, de 3850 metres de longitud que permet passar del Ripollès a la Cerdanya. En el seu interior s'arriba al punt culminant de la línia, a 1494 metres d'altitud. Sortint de Toses direcció Ripoll també hi ha un altre dels túnels més coneguts, com és el túnel del Cargol que amb 1.057 metres de longitud i forma helicoïdal permet salvar un desnivell de 80 metres en molt poc espai.

Fotos de l'estació i proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Entrada de la via des de Ribes de Freser, amb les cases de Toses (setembre 2004) Vista general de l'estació, actualment amb una sola via (setembre 2004) Renovada andana de l'estació de Toses (setembre 2004) Edifici de viatgers del tipus estàndard a la línia (setembre 2004)

Vista de la via mirant cap a Puigcerdà (setembre 2004) La 440-130 sortint del llarg túnel de Toses, punt clau per l'enllaç entre el Ripollès i la Cerdanya (setembre 2004) Vista general de l'estació tosana, amb una unitat 440 de dos cotxes i el pas a nivell ja obrint-se (setembre 2004) 440 sortint cap a Ripoll (setembre 2004)

direcció Ripoll/Barcelona Índex Línia 07 direcció Puigcerdà
< Planoles La Molina >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional