Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Palau Reial Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Palau Reial

01

correspondència: TRAM T1 Francesc Macià - Bon Viatge T2 Francesc Macià - Sant Martí de l'Erm T3 Francesc Macià - Consell Comarcal
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Palau Reial a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Palau Reial de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1975, amb la posada en servei del tram entre Sants Estació i Zona Universitària. Està situada sota l'avinguda Diagonal, entre el carrer Tinent Coronel Valenzuela i la facultat de biologia. L'estació disposa de tres accessos, dos concentrats al costat muntanya de la Diagonal, davant del parc del Palau Reial de Pedralbes i l'altre al costat mar, a la cruïlla de la Diagonal amb el carrer Martí i Franquès. Aquest darrer accés disposa d'ascensor, ja que es van haver de traslladar les boques d'accés del costat mar quan es va construir el Trambaix. Els accessos del costat muntanya s'uneixen i mitjançant un passadís s'arriba al vestíbul, al qual també hi ha l'accés de Martí i Franquès. El vestíbul està dotat de taquilla, màquines de venda de bitllets, els torniquets de control d'accés a les andanes i de diversos locals comercials. Els trens circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. Les dues vies estan separades per un mur, donant lloc a una estació de les anomenades amb doble volta. L'enllaç entre el vestíbul i les andanes es realitza mitjançant dos conjunts d'escalinates i escales mecàniques a cada andana.

 Fotos

Ascensor per a la sortida de l'estació pel costat mar de la Diagonal (maig 2005)

Vestíbul amb els torniquets de control d'accés a les andanes (maig 2005) Una altra vista del vestíbul, amb les escales que baixen a l'andana de la via 1 (maig 2005) Tren estacionat a Palau Reial, abans de prosseguir el recorregut cap a Canyelles (maig 2005)
       
Unitat 3000 llesta per sortir (maig 2005) Metro que ve de Zona Universitària arribant a Palau Reial (maig 2005) L'andana de la via 1 (maig 2005) Passadís d'enllaç del vestíbul a les escales que baixen a l'andana de la via 2 (maig 2005)
       
Escales i escales mecàniques comuniquen les andanes amb el vestíbul (maig 2005) En 1 minut 35 segons arriba el següent tren (maig 2005) Andana costat muntanya de Palau Reial (maig 2005) Un tren arribant a Palau Reial procedent de Zona Universitària (maig 2005)
       
Tren procedent de Canyelles arribant a l'estació (maig 2005) La unitat 3064 fent parada a Palau Reial (maig 2005) Indicadors de l'estació, marcant entre altres l'enllaç amb el tramvia (maig 2005) Vista general de la nau de l'andana de la via 2 (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Zona Universitària

Maria Cristina >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs