Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Hospital Clínic
Horaris dels trens de Catalunya
< Entença Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron Diagonal >
Hospital Clínic
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació Hospital Clínic de la línia L5 del metro de Barcelona va obrir-se el 3 de novembre de 1969 com a Hospital Clínico, amb l'entrada en servei de la línia V (Transversal Alt) entre Collblanc i Diagonal. El 1982 passava a dir-se Hospital Clínic i la línia V passava a ser la L5. El 2006 s'adaptava amb ascensors i el 2010 es remodelava de manera íntegra.
La parada està situada sota el carrer Rosselló, entre els carrers Comte d'Urgell i Villaroel. El nivell superior disposa d'un vestíbul a cada extrem de l'estació. El primer d'ells està situat al costat est i té un sol accés pel carrer Villarroel, amb escales fixes. L'altre és a l'altre extrem de l' estació i té dos accessos amb escales fixes des de les voreres est i oest del carrer Comte d'Urgell. L'accés per la vorera est a més disposa d'ascensor. Tots dos vestíbuls disposen de màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries de control d'accés. A més, en el cas del vestíbul del costat est hi ha el centre de control de l'estació i un bar mentre que a l'altre hi ha també un bar i un local comercial. De cadascun dels vestíbuls i de manera aproximadament simètrica en surten uns passadissos que arriben fins al distribuidor que porta a les dues andanes. Els trens circulen pel nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. L'enllaç entre els distribuidors i les andanes es fa mitjançant escales fixes i escales mecàniques. Al vestíbul oest a més també es fa amb un ascensor a cada andana. Els materials que hi ha a l'estació són el terratzo per als paviments i l’acer vitrificat per als paraments de les parets, on s’alternen els colors gris i vermell i l’acer inoxidable. El cel ras és una trama metàl·lica formada per plaques de relliga d’acer galvanitzat desmuntable, de color gris als vestíbuls i passadissos, i vermella a les andanes.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general des de l'andana de la via 1, sentit Vall d'Hebron (gener 2012) Extrem de l'andana de la via 2, costat Diagonal de l'estació Hospital Clínic (gener 2012) Vista general de l'estació des de l'andana sentit Vall d'Hebron (gener 2012) Una unitat 5000 de CAF és a punt de sortir d'Hospital Clínic cap a Vall d'Hebron amb el torn 517 (gener 2012)

Unitat 5008 amb el torn 501 cobrint un servei de la L5 del metro entre Vall d'Hebron i Cornellà Centre, al seu pas per Hospital Clínic (gener 2012) Embocadura per a l'ascensor a l'andana de la via 2, sentit Cornellà Centre (gener 2012) Vista general de l'estació, on destaca la gran pantalla entre vies (gener 2012) Vista del túnel cap a Diagonal (gener 2012)

Unitat 5000 procedent de Cornellà Centre entrant a Hospital Clínic en un servei a la L5 (gener 2012) El vestíbul amb accés des del carrer Villarroel (juny 2005) Una altra vista del vestíbul passades les barreres tarifàries (juny 2005) Enllaç entre vestíbul i andana de la via 1 (juny 2005)

Unitat 1000 fent parada a l'estació d'Hospital Clínic (juny 2005) Comboi que ve de Cornellà fent la seva entrada a l'estació (juny 2005) Metro amb les portes obertes (juny 2005) Gran pantalla de canal metro situada entre les vies (juny 2005)

El curiós remolc intermig d'una composició de mils (juny 2005) Sortint cap a Cornellà Centre (juny 2005) Mòdul estàndard amb plànols, informació i intèrfon d'ajuda (juny 2005) Extrem costat Entença de l'andana de la via 2 (juny 2005)

Vista general de l'estació des de la sortida cap al carrer Urgell (juny 2005) Un 1000 amb franja blava arribant a l'estació procedent d'Horta (juny 2005) Un altre tren surt cap a Horta (juny 2005) Indicadors de direcció dels trens al distribuïdor del vestíbul del carrer Urgell (juny 2005)

Una altra vista del mateix distribuïdor (juny 2005) A l'andana de la via 2, amb un comboi arribant a l'estació (juny 2005) Escales mecàniques d'enllaç de la via 2 amb el vestíbul d'Urgell (juny 2005) Cua de la 1006 (juny 2005)

Un tren estacionat a la via 2 d'Hospital Clínic (juny 2005) Cua d'una 1000 amb franja balva cobrint el torn 517 (juny 2005) Viatgers esperant un metro que ve de Cornellà Centre (juny 2005) Entrant ràpidament a l'estació (juny 2005)

direcció Cornellà Centre Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
< Entença Diagonal >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional