Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Hospital Clínic Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Hospital Clínic

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telèfon mòbil
   

Situació de l'estació Hospital Clínic a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Hospital Clínic de la línia L5 del metro de Barcelona va obrir-se l'any 1969, amb l'entrada en servei del tram entre Collblanc i Diagonal. La parada està situada sota el carrer Rosselló, entre els carrers Comte d'Urgell i Villaroel. El nivell superior disposa d'un vestíbul a cada extrem de l'estació. El primer d'ells està situat al costat est i té un sol accés pel carrer Villarroel. L'altre és a l'altre extrem de la parada i té dos accessos des del carrer Comte d'Urgell. Tots dos vestíbuls disposen de màquines de venda de bitllets i torniquets de control d'accés. A més, en el cas del vestíbul del costat est hi ha un despatx de cap d'estació i un bar mentre que a l'altre hi ha també un bar i un local comercial. De cadascun dels vestíbuls i de forma aproximadament simètrica en surten uns passadissos que arriben fins al distribuidor que porta a les dues andanes. Els trens circulen pel nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. L'enllaç entre els distribuidors i les andanes es fa mitjançant escalinates i escales mecàniques.

 Fotos

El vestíbul amb accés des del carrer Villarroel (juny 2005)

Una altra vista del vestíbul passades les barreres tarifàries (juny 2005) Enllaç entre vestíbul i andana de la via 1 (juny 2005) Unitat 1000 fent parada a l'estació d'Hospital Clínic (juny 2005)
       
Comboi que ve de Cornellà fent la seva entrada a l'estació (juny 2005) Metro amb les portes obertes (juny 2005) Gran pantalla de canal metro situada entre les vies (juny 2005) El curiós remolc intermig d'una composició de mils (juny 2005)
       
Sortint cap a Cornellà Centre (juny 2005) Mòdul estàndard amb plànols, informació i intèrfon d'ajuda (juny 2005) Extrem costat Entença de l'andana de la via 2 (juny 2005) Vista general de l'estació des de la sortida cap al carrer Urgell (juny 2005)
       
Un 1000 amb franja blava arribant a l'estació procedent d'Horta (juny 2005) Un altre tren surt cap a Horta (juny 2005) Indicadors de direcció dels trens al distribuidor del vestíbul del carrer Urgell (juny 2005) Una altra vista del mateix distribuidor (juny 2005)
       
A l'andana de la via 2, amb un comboi arribant a l'estació (juny 2005) Escales mecàniques d'enllaç de la via 2 amb el vestíbul d'Urgell (juny 2005) Cua de la 1006 (juny 2005) Un tren estacionat a la via 2 d'Hospital Clínic (juny 2005)
       
www.trenscat.com
Cua d'una 1000 amb franja balva cobrint el torn 517 (juny 2005) Viatgers esperant un metro que ve de Cornellà Centre (juny 2005) Entrant ràpidament a l'estació (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Entença

Diagonal >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs