Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Pubilla Cases Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Pubilla Cases

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Pubilla Cases a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Pubilla Cases de la línia L5 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1973, amb l'extensió de la línia des de Collblanc. La parada està situada sota el carrer Doctor Ramon Solanich, entre la plaça Mare de Déu del Pilar i el carrer El·lipse, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. L'estació té un vestíbul a cada extrem. El primer d'ells està situat al costat Can Vidalet i disposa de dos accessos, pel carrer Esteban Grau i per l'avinguda Josep Molins. L'altre vestíbul està situat al costat Collblanc i disposa d'un sol accés pel carrer Doctor Ramon Solanich, amb la peculiaritat que aquest vestíbul està situat al mateix nivell de les vies i a la dreta (mirant sentit Horta). Tots dos vestíbuls disposen de màquines de venda de bitllets, torniquets de control d'accés i un despatx, que en el cas del vestíbul del costat Can Vidalet és per al cap d'estació. Els trens circulen pel mateix nivell doncs del vestíbul costat Collblanc, en un nivell format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de longitud. Per enllaçar el nivell superior amb les andanes hi ha escalinates i en el cas de l'andana de la via 2 també una escala mecànica.

 Fotos

El vestíbul costat Can Vidalet de l'estació (juny 2005)

Escalinates que baixen del vestíbul oest a l'andana de la via 1 (juny 2005) Enllaç entre vestíbul i andana de la via 2 (juny 2005) Tren que va a Horta fent la pertinent parada a Pubilla Cases (juny 2005)
       
Creuament de dues unitats de la sèrie 1000. La de l'esquerra va a Cornellà mentre que l'altra va a Horta (juny 2005) Vista general del nivell andanes de Pubilla Cases des del costat Cornellà (juny 2005) Unitat 1000 amb franja blava circulant fugaçment per Pubilla Cases (juny 2005) L'única composició de la sèrie 1100 amb franja blava del metro entra a la via 2 de Pubilla Cases (juny 2005)
       
Remolc 1415 d'una composició de la sèrie 1100. Aquest remolc és el tret distintiu de les 1100 respecte les unitats de la sèrie 1000 (juny 2005) Vestíbul del costat Collblanc de l'estació, amb accés directe a l'andana de la via 1 (juny 2005) Un comboi entra a l'estació de Pubilla Cases procedent de Cornellà i amb direcció Horta (juny 2005) Tren que ve d'Horta entra a tota velocitat a l'estació hospitalenca (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Can Vidalet

Collblanc >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs