Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > llínia 9 > L9 nord > Singuerlín
Horaris dels trens de Catalunya
< Església Major Línia L9 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Can Zam Can Zam > 
 
Singuerlín
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 944  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Singuerlín de la línia L9 del metro de Barcelona va inaugurar-se el desembre de 2009, amb l'entrada en servei del tram de Can Zam a Can Peixauet. L'estació es situa al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet, sota la plaça de la Sagrada Família. Dóna servei al barri de Singuerlín, al mercat de Singuerlín, al CEIP Sagrada Família, a l’IES Les Vinyes i al CEIP Jaume Salvatella. L'estació és del tipus característic de la L9 amb un pou de 61,53 metres de profunditat i 25 metres de diàmetre. L'estació s'estructura en quatre nivells: el vestíbul superior, la preandana, l'andana superior i l'andana inferior. El vestíbul superior disposa d'un únic accés des del passatge Salvatella, dotat d'escales mecàniques, escales fixes i ascensor. El vestíbul disposa del centre de control de l'estació, les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés. El pou baixa fins al nivell del túnel de doble pis superposat per on discorren els trens. Hi ha 6 ascensors de gran capacitat que enllacen el vestíbul superior amb la pre-andana. També hi ha 2 ascensors per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) que enllacen directament el vestíbul amb l'andana superior i inferior de manera directa. El pou també disposa de dos conjunts d'escales fixes que només es poden utilitzar en cas d'emergència. Des del nivell preandana en surt una escalinata que condueix a l'andana i la via superior (direcció Aeroport) i una altra que condueix a l'andana i la via inferior (direcció Can Zam). També hi ha dues escalinates més a les parets del pou que enllacen el nivell pre-andana amb les dues andanes. Les andanes es troben situades dins de la secció del túnel i tenen una longitud de 101 metres. De manera comuna en totes les estacions de la L9 es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec de Sanchez-Piulachs, arquitectes, S.L.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Singuerlín (gener 2010) Una altra vista de l'accés, format per dos trams d'escales fixes i mecàniques. En un altre indret hi ha un ascensor (gener 2010) Vista del vestíbul, amb les barreres tarifàries d'accés (gener 2010) Barreres tarifàries d'accés a l'estació de Singuerlín vistes un cop superada la línia de peatge (desembre 2009)

Una altra vista del nivell del vestíbul de l'estació (desembre 2009) Del nivell vestíbul en surten 6 ascensors de gran capacitat i 2 per a PMR que baixen al nivell de les vies (desembre 2009) Una altra vista dels ascensors. En primer terme l'ascensor per a PMR (desembre 2009) Baixant pel pou a bona velocitat per un dels ascensor per a PMR (gener 2010)

Espectacular vista del pou de baixada al nivell de les vies, amb els ascensors de gran capacitat a ple rendiment (desembre 2009) En una altra de les zones del pou hi ha els dos ascensors per a PMR que baixen directament del vestíbul a cadascuna de les dues andanes (desembre 2009) Escalinates que condueixen del nivell pre-andana a l'andana superior (direcció Aeroport) i a l'andana inferior (direcció Can Zam) (desembre 2009) Vista del pou i ascensors des de l'andana superior (desembre 2009)

Un tren de la sèrie 9000 estacionat a la via superior de Singuerlín abans de seguir viatge cap a Can Peixauet (desembre 2009)  L'estació de Singuerlín (i totes les del ramal de Santa Coloma) destaca pels tons blanquinosos de les parets (desembre 2009) Una altra vista de l'andana superior, extrem costat Església Major (desembre 2009) Escales d'accés al nivell inferior (desembre 2009)

Ascensor per a PMR i escales fixes adosades a la paret del pou que enllacen el nivells andana superior, pre-andana i inferior (desembre 2009) Tram d'aproximació del pou al túnel, decorat amb colors taronges i fotos de la construcció de la L9 (desembre 2009) Andana inferior pels trens direcció Can Zam (desembre 2009) Una altra vista de l'andana (desembre 2009)

Detall dels bancs i senyalètica (desembre 2009)  Mampares de separació de l'andana i la via, termòmetre i pantalla anunciant els minuts d'espera per als propers trens (desembre 2009) Tren de la sèrie 9000 que va a Can Zam efectuant parada a Singuerlín (desembre 2009) Sortida de Singuerlín pel nivell inferior cap a Can Zam des del frontal del tren (gener 2010)

direcció La Sagrera Índex línia L9 nord direcció Can Zam
< Església Major Can Zam > 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional