Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L11 > Trinitat Nova Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Trinitat Nova

01

correspondència amb línies de metro TMB: L3 Zona Universitària - Trinitat Nova L4 Trinitat Nova - La Pau
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Trinitat Nova a la línia L11 (mapa base: wefer.com)Tot i que la línia L11 no es va posar en servei fins l'any 2003, l'estació de Trinitat Nova, que comparteix amb els trens de la línia L4, va inaugurar-se l'any 1999, amb l'obertura del tram entre Via Júlia i Trinitat Nova. La parada està situada al subsòl del carrer Aiguablava, entre els carrers de la Pedrosa i de la Fosca i just al costat dels tallers de la línia L4 i L11. De fet, es va aprofitar el túnel dels tallers per fer arribar el tren des de Via Júlia a Trinitat Nova. L'estació disposa d'un vestíbul a cada extrem. El primer d'ells té accés a peu pla des de Pedrosa i està situat a un nivell inferior al que estan les vies. Aquest vestíbul té màquines de venda de bitllets, despatx per al cap d'estació i portes de control d'accés a l'andana. A l'altre extrem, amb accés des del carrer Aiguablava, hi ha un vestíbul situat per sobre el nivell de les vies. Així doncs, els trens circulen per un nivell intermig entre el vestíbul d'un costat i de l'altre, nivell format per dues vies amb andana central. Els combois de la línia L11 solen usar un petit tram de la via del costat muntanya ja que l'altra via està reservada per als trens de la línia L4, tot i que de tant en tant algun tren de la línia L4 també ocupa la via de la L11. Trinitat Nova es converteix en l'estació d'enllaç entre línies de metro més directe de Barcelona. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es realitza mitjançant escales, escales mecàniques i en el cas del vestíbul de Pedrosa també mitjançant ascensor.

 Fotos

Entrada a Trinitat Nova des del carrer Pedrosa (maig 2005)

Termòmetres de les dues línies que conflueixen a l'estació (maig 2005) El vestíbul de l'estació amb entrada pel carrer Pedrosa (maig 2005) Escales i ascensor per pujar del vestíbul a l'andana (maig 2005)
       
Viatgers esperant el tren de la L11 un cop baixats del de la L4 (maig 2005) Comboi de la L4 i comboi de la L11 compartint andana (maig 2005) Tren de la L11 sortint cap a Can Cuiàs (maig 2005) Accés a l'estació des del carrer Aiguablava (maig 2005)
       
Tren de la L11 acaba de finalitzar trajecte. Observeu els semàfors per protegir aquest petit tram de via, on s'hi encabeixen els 2 cotxes (maig 2005) Els viatgers baixen d'una de les dues unitats 500 que realitzen simultàniament la línia (maig 2005) Molts d'aquests viatgers baixen i accedeixen directament a un tren de la línia L4 que va a La Pau (maig 2005) Un tren de la línia L11 des d'una unitat 1100 de la línia L4 (maig 2005)

 

Índex Línia L11

direcció Can Cuiàs

 

Casa de l'Aigua >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs