Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Trinitat Nova Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Trinitat Nova

01

correspondència amb línies de metro TMB: L3 Zona Universitària - Trinitat Nova L11 Trinitat Nova - Can Cuiàs
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Trinitat Nova a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Trinitat Nova de la línia L4 del metro de Barcelona va inaugurar-se l'any 1999, amb l'entrada en servei de la prolongació des de Via Júlia (aleshores Roquetes). La parada està situada al subsòl del carrer Aiguablava, entre els carrers de la Pedrosa i de la Fosca i just al costat dels tallers de la línia L4 i L11. De fet, es va aprofitar el túnel dels tallers per fer arribar el tren des de Via Júlia a Trinitat Nova. L'estació disposa d'un vestíbul a cada extrem. El primer d'ells té accés a peu pla des de Pedrosa i està situat a un nivell inferior al que estan les vies. Aquest vestíbul té màquines de venda de bitllets, taquilla i les portes de control d'accés a l'andana. A l'altre extrem, amb accés des del carrer Aiguablava, hi ha un vestíbul situat per sobre el nivell de les vies. Així doncs, els trens circulen per un nivell intermig entre el vestíbul d'un costat i de l'altre, nivell format per dues vies amb andana central. Els combois de la línia L4 solen usar la via del costat mar ja que l'altra via està reservada per als trens de la línia L11, inaugurada l'any 2003. Així doncs, Trinitat Nova es converteix en l'estació d'enllaç entre línies de metro més directe de Barcelona. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es realitza mitjançant escales, escales mecàniques i en el cas del vestíbul de Pedrosa també mitjançant ascensor.

 Fotos

Entrada a Trinitat Nova des del carrer Pedrosa (maig 2005)

El vestíbul de l'estació amb entrada pel carrer Pedrosa (maig 2005) El vestíbul un cop superades les barreres tarifàries (maig 2005) Escales i ascensor per pujar del vestíbul a l'andana (maig 2005)
       
Unitat 1100 estacionada a l'estació de Trinitat Nova (maig 2005) Tren sortint cap a La Pau (maig 2005) L'estació des del costat Via Júlia, amb una 1100 llesta pel servei (maig 2005) Indicador de per quina via sortirà el proper tren de la L4 a La Pau (maig 2005)
       
Escales per accedir al vestíbul d'Aiguablava (maig 2005) Indicador de sortida per a un tren de la línia L4 (maig 2005) Un tren que ve de La Pau entrant al final del seu recorregut (maig 2005) Un tren de la línia L11 des d'una unitat 1100 de la línia L4 (maig 2005)

 

Índex Línia L4

direcció La Pau

 

Via Júlia >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs