Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França / CN6.Ramal de mercaderies Elna-El Voló > Elna
CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França CN6.Ramal de mercaderies Elna-El Voló
 ELNA
   Elne


Mostra un mapa més gran
L'estació d'Elna es es situa a l'oest d'aquesta població al PK 481,2 de la línia Narbonne-Perpinyà-Portbou i també és el punt d'inici de la línia Elna-Arles de Tec, de la que només en queda operatiu per a mercaderies el tram fins al Voló. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Salses) i és de tres cossos, amb dues plantes al cos central i una planta a la resta. La planta baixa acull la taquilla i sala d'espera, entre d'altres dependències. Elna té les dues vies generals de la línia Perpinyà-Portbou, una via general a l'esquerra d'aquestes que és de la línia Elna-El Voló, i tres vies desviades més per a estacionament de mercaderies. De manera lateral a les dues vies generals de Portbou i donant servei també a la via general del Voló hi ha dues andanes, que es comuniquen a través d'un pas a nivell. Completen les instal·lacions algunes vies mortes més i diversos molls.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers d'Elna. Façana a la població (maig 2006) Taquilla de l'estació (maig 2006) Sala d'espera (maig 2006) Accés a les vies, amb la típica validadora de bitllets de la SNCF (maig 2006)

Una composició RRR entra a Elna procedent de Narbonne i amb destinació Cervera (maig 2006) Fent parada davant de l'edifici de viatgers de l'estació d'Elna (maig 2006) El cap d'estació és a punt de donar la sortida a la composició RRR 313 de 3 cotxes (maig 2006) Una veterana locomotora amb decoració "Fret" (mercaderies) és l'encarregada de donar tracció per cua (maig 2006)

Pas a nivell entre andanes, protegit per senyalització lluminosa (maig 2006) Tren de mercaderies format per tremuges entrant a Elna per via desviada (maig 2006) La composició surt lentament cap al ramal d'Elna al Voló (maig 2006) Cobert amb una via morta i un vagó (maig 2006)

Vista de la platja de vies desviades. En primer terme la via que enllaça amb el ramal de mercaderies del Voló (maig 2006) Detall de la catenària, que en aquest cas és simplement un fil de contacte (maig 2006) Locomotora 109322 amb una composició de 7 cotxes a punt de fer parada a la via 1 (maig 2006) Vista de la composició estacionada a Elna, estació d'enllaç a la Catalunya Nord (maig 2006)

Detall de la locomotora 109322 amb decoració "en voyage" (maig 2006) La composició surt cap a Portbou. A la dreta el ramal Elna-El Voló (maig 2006) Una locomotora Sybic, la 26229, encapçala un tren de contenidors amb cisternes (maig 2006) Cua del tren circulant cap a Cervera de la Marenda (maig 2006)

Zona d'aparcament de vehicles de l'estació, per on encara passa una de les antigues vies avui dia sense ús (maig 2006) La locomotora elèctrica 26115 remolca un tren de plataformes amb contenidors fins a Cervera (maig 2006) Detall del "Mega Combi", amb vagons de renfe els quals a Cervera es canviaran els eixos d'ample internacional a ibèric (maig 2006) Mentre el tren de contenidors s'allunya un tren TER entra a Elna (maig 2006)

El cap d'estació dóna la sortida al TER encapçalat per la locomotora 508618 (maig 2006) Cua del tren (maig 2006) Una locomotora Sybic apareix pel ramal del Voló a Elna (maig 2006) La Sybic 26065 entra a la tercera via general d'Elna amb una composició de mercaderies (maig 2006)

Mentre el mercant procedent del Voló s'espera a la via 3, un altre procedent de Cervera passa per la via 1 direcció nord (maig 2006) Les dues locomotores "Sybic" es saluden a Elna (maig 2006) Cua del tren Mega Combi de renfe circulant per una línia d'ample internacional (maig 2006) El tren de contenidors que venia del Voló segueix el seu recorregut cap al nord incorporant-se a la via 1 (maig 2006)

Una locomotora BB procedent del Voló amb un mercaderies entra a la via 3 d'Elna (maig 2006) La 7203 remolca una composició mixta de vagons tancats i vagons portaautos buits (maig 2006) Català Talgo passant a tota velocitat per Elna cap a Cervera, Portbou, Figueres, Girona i Barcelona (maig 2006) Cua del veterà Talgo III RD, que dóna una nota de color a l'estació d'Elna al costat d'un tren TER que efectua parada (maig 2006)

Composició RRR sortint en servei TER cap a Narbonne (maig 2006) A la via 3 un tren de mercaderies espera pas, mentre que per la via 2 entra un tren que va a Cervera (maig 2006) Curiós pont sobre el riu Tec, entre Elna i Argelers. Constitueix un cas únic a Europa. Destruït per la Guerra i en no disposar de diners per reposar-ne dos, es va col·locar un pont per a via única però amb via imbrincada en lloc d'agulles a cada exterm (maig 2006)

direcció El Voló Índex línia CN6  
< El Voló
direcció Perpinyà/Cervera M./Portbou Índex línia CN1 direcció Perpinyà/Narbonne
< Argelers Perpinyà >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional