Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Alta velocitat > 21.LAV Aragó-Lleida-Barcelona | 24.LAV Camp de Tarragona-Corredor del Mediterrani > Camp de Tarragona
Horaris dels trens de Catalunya
xarxa de via ampla
AV21.Línia d'alta velocitat Aragó - Lleida - Barcelona
AV24.Línia d'alta velocitat Camp de Tarragona - Corredor del Mediterrani
codi estació: 04104


Mostra Estacions adif Camp de Tarragona en un mapa més gran
L'estació de Camp de Tarragona (PK 520,9 de la línia Madrid-Barcelona-Frontera Francesa) està situada entre els municipis de Perafort i La Secuita, donant servei a les tres principals poblacions de la zona com són Reus, Valls i Tarragona. L'estació té una superfície construida de 54.106,74 m2 i acull, entre altres serveis un centre de viatges, àrees d'atenció al viatger, locals comercials, consignes, aparcament per a 633 vehicles i serveis complementaris. Disposarà de vuit vies d'ample internacional per a alta velocitat (quatre centrals sense andana i quatre laterals o d'apartat) i dues andanes de 400 metres de longitud i 10 metres d'amplada. L'accés als trens es realitzarà a través d'una pasarel·la elevada i coberta de 88 metres de longitud, dotada de rampes mecàniques i ascensors. Tant les rampes com les andanes estan protegides per marquesines. El disseny de l'edifici s'ha plantejat per a garantir la funcionalitat, l'accessibilitat i la operativitat per al viatger. D'aquesta manera, totes les connexions verticals i horitzontals tenen com a objectiu optimitzar els desplaçaments, oferint uns recorreguts senzills i dinàmics, encaminats a afavorir la connectivitat entre cadascuna de les seves zones. Per tot això, l'estació compta amb totes les mesures necessàries per a garantir l'accessibilitat per a les persones amb dificultats de mobilitat: l'aparcament disposa de connexió directa amb el vestíbul, s'incorporen ascensors i rampes per a l'accés a la zona d'andanes, eliminant qualsevol tipus de barrera arquitectònica. També està dotada de teleindicadors, megafonia, panells informatius i altres elements que faciliten la comunicació als viatgers. Així mateix, s'han desenvolupat totes les infraestructures necessàries per a una adequada explotació de l'estació: compta amb instal·lacions d'electricitat de mitja i baixa tensió, subministrament d'aigua potable i descalcificació, sanejament i depuració, climatització, cronometria, megafonia i sistemes de vigilància, entre altres.
Esquema de vies de l'estació de Camp de Tarragona

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Entrada viària a l'estació de Camp de Tarragona (desembre 2006) L'estació d'autobusos, únic transport públic per accedir als nuclis grans de població de Tarragona, Reus i Valls (desembre 2006) La terrassa i l'estació d'autobusos del complex (desembre 2006) Entrada principal a l'edifici de Camp de Tarragona (desembre 2006)

Detall de les portes d'accés a la moderna estació (desembre 2006) El primer vestíbul és molt lluminós, gràcies als vidres que hi deixen passar la llum natural (desembre 2006) Accés a l'aparcament soterrat de l'estació tarragonina (desembre 2006) Vista de l'aparcament. L'aparença és d'estar en un centre comercial més que en una estació de tren (desembre 2006)

Des de l'aparcament es pot veure l'anar i venir de trens (desembre 2006) Monitor TFT informant de les properes sortides... (desembre 2006) ...i de les properes arribades, amb un destacat retard d'un tren AVE (desembre 2006) Plaques a l'estació del Camp (desembre 2006)

Panell amb les properes sortides. Observi's l'Altaria marcat amb final a Atocha i no a Cádiz (desembre 2006) Panell amb les properes arribades. De moment no hi ha un moviment molt gran de trens (desembre 2006) Conjunt de l'edifici de l'estació vist des del primer vestíbul (desembre 2006) "Taquilles" de l'estació (desembre 2006)

Centres d'atenció al viatger de renfe i d'adif (desembre 2006) Cafeteria i accés a la passarel·la, on s'hi pot passar després del control d'equipatges (desembre 2006) L'estació del Camp de Tarragona vista des de sobre del túnel de Tapioles, situat al costat Barcelona (setembre 2007) Trens AVE de la sèrie 103 a l'estació esperant realitzar nous serveis (febrer 2008)

L'Altaria Triana, avui dia ja desaparegut, entrant a la via 8 de l'estació un dels darrers dies de circulació d'aquest (febrer 2008) El llarg tren, format per la 252-017 i dues composicions de Talgo VII, fent parada a l'estació del Camp (febrer 2008) El Triana arrenca entre AVE's de la sèrie 103 cap a Madrid i Cádiz (febrer 2008) L'Altaria Triana passant per les agulles. Actualment el Triana només realitza el recorregut entre Madrid i Cádiz (febrer 2008)

Passarel·la d'accés a les andanes i dos Velaros Siemens de la sèrie 103 vistos pel costat Barcelona (febrer 2008) Feix de vies a la sortida de l'estació del Camp de Tarragona cap a Barcelona (febrer 2008) Conjunt d'andanes i passarel·la d'accés a aquestes (desembre 2006) Interior de la passarel·la, on només es pot accedir si es té bitllet per a viatjar en un dels trens (desembre 2006)

Les vies i andanes des de la passarel·la. L'AVE és a la via 5 (desembre 2006) Per baixar a les andanes hi ha rampes mecàniques, escales i un ascensor (desembre 2006) L'andana i el seu conjunt de rampes d'accés (desembre 2006) Andana de les vies 5 i 7, amb trens sèrie 102 a totes dues (desembre 2006)

Contrast entre l'AVE a la moderna estació i l'antiga línia Reus-Roda abandonada a l'esquerra de la imatge amb els pals de catenària encara en peu... (desembre 2006) Tren de la sèrie 102, conegut popularment com a "ànec", a la via 5 llest per sortir cap a Lleida Pirineus, Zaragoza Delicias i Madrid Puerta de Atocha (desembre 2006) Una altra vista de l'andana de les vies 5 i 7 (desembre 2006) Detall de l'indicador de la via 7. El color verd adif és el que impera per l'estació, juntament amb el blau (desembre 2006)

Detall del rètol de Camp de Tarragona, de nou disseny (desembre 2006) Detall de conjunt de bancs en una andana buida i freda (desembre 2006) Extrem de l'andana de les vies 6 i 8 pel costat Lleida (desembre 2006) Entrant a Camp de Tarragona per la via 6 a bord d'un AVE (desembre 2006)

Tren fent parada a la via 6, mentre hi ha gent a la terrassa esperant viatgers (desembre 2006) AVE 9823 que ve de Madrid acaba de finalitzar recorregut en aquesta estació (desembre 2006) Els viatgers es dirigeixen cap a la sortida de l'andana (desembre 2006) Detall de la passarel·la d'accés (desembre 2006)

Tres trens de la sèrie 102 es troben a l'estació de Camp de Tarragona (desembre 2006) Detall del tren AVE que ha arribat puntual a les 14:08 a l'estació tarragonina (desembre 2006) Vista del feix de vies direcció Barcelona, amb el túnel de Tapioles al fons (desembre 2006) Escalinata per pujar a la passarel·la (desembre 2006)

Rampes mecàniques per pujar a la passarel·la (desembre 2006) Un AVE a la via sense andana número 4 i un altre a la 6 (desembre 2006) Detall de la passarel·la, molt sobredimensionada de bancs d'espera (desembre 2006) Una altra vista de la mateixa zona. Hom podria pensar que és un aeroport i no una estació de tren (desembre 2006)

Tren AVE 9815 arribant amb una hora de retard a Camp de Tarragona (desembre 2006) El tren entra per la via 7, la més allunyada de l'edifici de viatgers (desembre 2006) Peculiar decoració per a la rotonda d'on surt la carretera que accedeix a l'estació de la LAV (agost 2004) Rètol anunciador de les obres de l'estació (agost 2006)

Les obres vistes des de la tanca que delimita les obres (agost 2006) Vista general de les instal·lacions de l'estació del Camp de Tarragona pel costat Barcelona (agost 2006) Vies pel costat Lleida. Les dues vies laterals en el futur connectaran amb el corredor del Mediterrani (agost 2006) Sortida de la LAV direcció Lleida-Pirineus i Madrid (agost 2006)

Vagoneta de servei apartat en una via al Camp de Tarragona (agost 2006) Una altra vista de l'estació, on destaca al fons el túnel de Tapioles (agost 2006) Una altra vista de les instal·lacions del Camp de Tarragona (agost 2006) Les obres de l'estació del Camp de Tarragona durant l'any 2004. Encara quedava molt per fer (agost 2004)

direcció Lleida Índex Línia AV21 direcció Barcelona 
< PAET Espluga de Francolí a Camp de Tarragona Camp de Tarragona a PAET l'Arboç >
direcció Vila-seca/Tortosa/València Índex Línia AV24  
< Camp de Tarragona a intercanviador la Boella
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional