Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Alta velocitat > AV22.Línia Barcelona-Girona-Figueres > PAET Riells a Girona
Horaris dels trens de Catalunya
AV22.Línia d'alta velocitat Barcelona - Girona - Figueres
PAET Riells a Girona
PK 679,6 - 715,7

Mostra 22.LAV Barcelona-Girona-Figueres en un mapa més gran
El Punt d'Avançament i Estacionament de Trens (PAET) de Riells està format per quatre vies, dues de generals i dues de desviades d'apartador, una a cada costat. El traçat va en paral·lel a la línia convencional fins a la base de manteniment de Sant Feliu de Buixalleu, que té connexió amb la línia general. Salva la riera d'Arbúcies per una viaducte i passa el túnel d'Hostalric, deixant l'estació de la línia de Portbou a la dreta. El viaducte de Santa Coloma sobrevola l'estació de Maçanet-Massanes del tren convencional i també una riera. Segueixen el túnel de Santa Coloma, el viaducte de Maçanet (299 m), túnel de Maçanet i el viaducte Facúndez Vargas (697 m) que passa de nou sobre la línia convencional. La línia deixa Sils a la dreta i té una subestació elèctrica a Riudarenes. En aquest tram el traçat és bastant recte i aviat té l'autopista AP-7 a la dreta. El viaducte de Bagastrà salva l'autovia de l'Eix Transversal i en un tram en terraple s'arriba al PAET de Vilobí, situat molt a prop de l'Aeroport de Girona. El PAET està format per quatre vies, dues de generals i dues de desviades d'apartador, una a cada costat. Un viaducte de 132 metres de longitud passa per sobre l'AP-7 i la línia segueix en traçat no massa complicat cap al nord, amb el viaducte de Can Gilbert (360 m). Aviat s'arriba a la bifurcació Girona Mercaderies, al municipi de Fornells. En aquest punt surt una via a la dreta que enllaça amb la línia convencional, proveïda de 3 carrils en una via fins a Vilamalla, molt a prop de Figueres. Aquest ramal és el que usen els trens de mercaderies d'ample UIC per fer el trajecte entre Girona i Figueres-Vilafant. La línia principal de seguida baixa per una rampa cap al túnel de Girona que, amb 6.681 metres és el més llarg de tota la línia i creua tota la ciutat. En aquest túnel s'hi situa l'estació subterrània de Girona.
FOTOS
Aleix Cortés i Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El tren laboratori Séneca circulant per la LAV en sentit sud a l'alçada de la base de manteniment de Sant Feliu de Buixalleu (desembre 2012) AVE de la sèrie 103 circulant per Sant Feliu de Buixalleu direcció Barcelona (abril 2013) Tren de mercaderies d'ample UIC aprofitant un dels espais lliures que deixen els trens d'alta velocitat circulant cap a França (abril 2013) Base de manteniment de la LAV a Sant Feliu de Buixalleu (agost 2010)

La base des de la línia convencional Barcelona-Portbou (abril 2013) 319-222 de Continental Rail d'ample UIC estacionada a la base de Sant Feliu de Buixalleu (abril 2013) Vagons i eixos a la base de Sant Feliu (abril 2013) Una "romanesa" de COMSA a la base de manteniment (agost 2010)

Part nord de la base amb vagons i locomotores estacionats (abril 2013) El tren laboratori Séneca circulant per la LAV en sentit nord per la zona d'Hostalric (desembre 2012) Un tren AVE de la sèrie 103 al mateix punt de la foto anterior, a Hostalric (gener 2013) L'AVE 03162 Figueres Vilafant - Madrid Puerta de Atocha passant a tota velocitat per les proximitats de Sils i Riudarenes, molt a prop del pont de la carretera C-63 (octubre 2013)

   
 Velaro sèrie 103 en el servei AVE 03333/Avant 34333 de Madrid Puerta de Atocha a Barcelona Sants i Figueres-Vilafant a la zona de Vallcanera, al T.M. de Sils. (abril 2013) Una vista del mateix tren de la foto anterior per la cua (abril 2013)    

direcció Barcelona Índex Línia AV22 direcció Figueres
< Bif.Mollet a PAET Riells Girona >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional