Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Alta velocitat > AV22.Línia Barcelona-Girona-Figueres > Bifurcació Mollet a PAET Riells
Horaris dels trens de Catalunya
AV22.Línia d'alta velocitat Barcelona - Girona - Figueres
Bifurcació Mollet a PAET Riells
PK 639,0 - 679,6

Mostra 22.LAV Barcelona-Girona-Figueres en un mapa més gran
A la bifurcació de Mollet s'uneixen les vies d'ample UIC procedents del Port i Castellbisbal per la línia d'ample mixt. La incorporació es fa a la via 1 a través d'un salt de moltó i de manera directa a la via 2. La línia circula entre el riu Besòs i l'autopista C-33 fins arribar a Montmeló, que passa per un túnel d'1,3 km. Temporalment aquest túnel va ser usat per la línia convencional mentre es soterrava la línia amb un túnel paral·lel. Durant aquest temps la via 1 disposava d'ample mixt, per permetre la circulació dels trens de mercaderies en ample UIC. A la sortida de Montmeló salva el riu Congost i la LAV es separa de la línia convencional i va a cercar la vall del riu Mogent. Passa pels túnels artificials de Montornès i el túnel de Vilanova del Vallès. A la sortida d'aquest hi ha el viaducte de Valldoriolf, de 774 metres de longitud. La línia segueix pel corredor de l'AP-7 amb el túnel de la Roca del Vallès, de 658 metres. A Llinars del Vallès creua l'autopista AP-7 i el riu Mogent per un espectacular viaducte de 594 metres de llarg, amb un tram d'estructura metàl·lica. Novament en un tram paral·lel a la línia convencional hi ha el punt de banalització (PB) de Llinars, amb dues agulles diagonals que permeten canviar de via. La LAV passa per sobre la convencional i se'n separa, per dirigir-se cap als túnels de Racot, Can Pinell i Can Paga. Seguidament salva el riu Tordera i voreja Sant Celoni per l'oest, a la falda del Montseny. La línia passa pels túnels de Sant Celoni (799 m), Petergas i Telleda fins a situar-se a l'esquerra de la línia convencional Barcelona-Portbou i circular-hi en paral·lel. Molt a prop de l'estació de Rodalies de Riells i Viabrea-Breda es situa el Punt d'Avançament i Estacionament de Trens (PAET) de Riells, format per les dues vies generals i dues vies desviades d'apartador, una a cada costat.
FOTOS
Aleix Cortés i Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El quart TGV directe de la història Barcelona Sants - Paris Gare de Lyon al seu pas per la bifurcació Mollet, que marca l'inici del tram de la LAV mixt per a viatgers i mercaderies (desembre 2013) Moment històric: el primer tren de mercaderies en ample internacional entra per primera vegada a una línia d'alta velocitat a Mollet, és el Barcelyon Express remolcat per dues 252 (desembre 2010) Una altra vista del primer mercant internacional, amb molta gent expectant a la passarel·la peatonal de Mollet (desembre 2010) Punt d'unió de la línia Papiol-Mollet a la línia d'alta velocitat Barcelona-Figueres i punt d'inici del servei l'any 2010 (desembre 2010)

Velaro de la sèrie 103 en un servei de Figueres-Vilafant a Madrid-Puerta de Atocha al costat del riu Besòs, amb el cabal una mica crescut (març 2013) Una altra vista del tren d'alta velocitat circulant cap a Barcelona (març 2013) TGV Dúplex Dasye en proves circulant a baixa velocitat per Mollet (març 2013) El tren francès de la SNCF és a punt de creuar el pont que salva la riera de Gallecs (març 2013)

Encreuament d'un AVE 103 de Madrid a Girona i Figueres amb un TGV Dúplex Dasye en proves a Mollet (març 2013) La branca 736 del TGV Dasye reemprèn la marxa cap a Barcelona Sants un cop se li otorga via lliure (març 2013) Tren de la sèrie 103 en proves circulant entre Montmeló i Mollet (octubre 2012) El Velaro s'atura a Mollet al costat de l'autopista AP-7 per tornar-se'n de proves cap a Figueres Vilafant (octubre 2012)

Vista general de l'AVE al costat del riu Besòs a l'alçada de Mollet del Vallès, amb el Montseny de fons (octubre 2012) Unitat AVE 103 circulant per Montornès del Vallès, al nord de Montmeló, en un punt on es separa de la línia convencional de Portbou (gener 2013) Pont esbiaixat al polígon industrial de Can Masferrer (gener 2014) AVE 03093/Avant 34093 en un servei a Girona i Figueres Vilafant circulant a bona velocitat a l'alçada de Vilanova del Vallès (gener 2014)

Tren d'alta velocitat circulant cap a Barcelona a la boca sud del túnel de Vilanova del Vallès (gener 2013) La branca 737 de TGV Dasye sortint del túnel de Vilanova del Vallès en el seu trajecte de Paris-Gare de Lyon cap a Barcelona-Sants (gener 2014) Una altra vista del TGV en el bonic paisatge del Vallès Oriental (gener 2014) Unitat sèrie 103 en un servei Figueres VIlafant - Madrid Puerta de Atocha a l'alçada de Can Lleget (Llinars del Vallès), on creua el riu Mogent (abril 2013)

Viaducte de Llinars sobre l'AP-7 amb el Turó de l'Home darrere (setembre 2012) Tren de mercaderies d'ample UIC passant per l'imponent viaducte de Llinars (maig 2011) Una altra vista del tren de mercaderies circulant direcció Figueres i França pel viaducte (maig 2011) Vista general de l'entorn del viaducte de Llinars amb el mercaderies circulant per la LAV mixta (maig 2011)

   
Inusual composició de locomotora 319 de mercaderies i Talgo circulant com a tren de socors el dia de la inauguració oficial de la LAV de Barcelona a Figueres (gener 2013) Vista de la línia paral·lela a la convencional a l'alçada de l'estació Riells i Viabrea-Breda (agost 2010)    

direcció Barcelona Sants (viatgers) Índex Línia AV22 direcció Figueres
< Barcelona Sagrera a Bif.Mollet PAET Riells a Girona >
direcció El Papiol/Castellbisbal/Port (mercaderies)  
< Santa Perpètua-Can Folguera
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional