Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Alta velocitat > AV22.Línia Barcelona-Girona-Figueres > Girona a Figueres-Vilafant
Horaris dels trens de Catalunya
AV22.Línia d'alta velocitat Barcelona - Girona - Figueres
Girona a Figueres-Vilafant
PK 715,7 - 749,6

Mostra 22.LAV Barcelona-Girona-Figueres en un mapa més gran
La sortida de l'estació de Girona es fa seguint el túnel urbà, d'un total de 6.681 metres de longitud que creua tota la ciutat de sud a nord. A Sarrià de Ter la línia surt a l'exterior, pel corredor de l'autopista AP-7 i molt aviat passa pel túnel de Montagut (707 m). Entre Girona i Figueres la línia té nombrosos túnels per salvar el relleu que separa el Gironès de l'Empordà. Un cop passada l'autovia C-66 el traçat s'endinsa al túnel de la Garriga (710 m), passa pel viaducte i túnel de Sant Andreu (212 i 607 m) i salva el riu Terri per un viaducte (683 m). El segueix el túnel de Llogaia (1.686 m), el viaducte de Riera Farga (360 m) i el túnel de Feixes d'en Vidal (1.546 m). A la boca nord en un curt tram a l'aire lliure hi ha el viaducte de la Riera Cinyana (161 m) i de seguida entra al túnel més llarg del tram Girona-Figueres, el túnel de les Cavorques, de 2.977 metres de llarg. A la sortida la línia ja entra a la zona més planera de l'Empordà i té un traçat una mica més fàcil, amb els viaductes de Casinyola (25 i 144 m). A Bàscara hi ha el viaducte del riu Fluvià, el de més longitud de la LAV entre Barcelona i Figueres, amb 920 metres. Té una estructura de 14 obertures amb llums entre 45 i 70 metres, amb un traçat corbat de radi 6.000 metres. La línia creua la N-II i l'AP-7 per uns viaductes de 90 i 145 metres de llarg. El traçat s'aproxima a Figueres per la plana de l'Alt Empordà i només ha de salvar alguns punts més com el viaducte de la riera d'Alguema (564 m). Arribant a Figueres, s'incorpora per la dreta el ramal d'ample mixt de connexió amb la línia convencional fins a Vilamalla, disposant en un tram fins a l'estació de Figueres-Vilafant de tres vies (dues de la LAV i una d'ample mixt).
FOTOS
Aleix Cortés, Jordi Verdugo i Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Tren AVE sèrie 103 en proves per la zona del viaducte del Terri (desembre 2012) Recta entre els túnels de Llogaia i Feixes d'en Vidal (desembre 2012) Velaro sèrie 103 en proves a la zona de les Olives, T.M. de Vilademuls (desembre 2012) El tren en proves circulant per via banalitzada a punt d'entrar al túnel de Feixes d'en Vidal (desembre 2012)

Túnel de Feixes d'en Vidal (desembre 2012) Tren laboratori Séneca arribant a Figueres, amb el ramal cap a Vilamalla a l'esquerra (octubre 2012) La BT 002 de Talgo circulant ja molt a prop de Figueres en un viatge de proves (novembre 2012) Un primer tren de la sèrie 103 arriba en proves a Figueres, al punt on s'incorpora el ramal d'ample mixt des de Vilamalla (novembre 2012)

El tren de la sèrie 103 redueix la marxa ja que es troba a prop de Figueres-Vilafant (desembre 2012) Tram amb tres vies fins a Figueres-Vilafant (desembre 2012) A pocs minuts del tren en proves anterior arribar per via banalitzada una segona unitat de la sèrie 103 (desembre 2012) El tren d'alta velocitat arribant a Figueres-Vilafant per una zona de trinxera (desembre 2012)

direcció Barcelona Índex Línia AV22 direcció Figueres
< Girona Figueres-Vilafant >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional