Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Estacions > Castellbell i El Vilar
Castellbell i El Vilar
serveis de l'estació:  Estació adaptada a PMR Aparcament per a bicicletes    
zona tarifària:
 


Mostra un mapa més gran

Castellbell i El Vilar (PK 49,24) és una estació que es va obrir al públic el 22 d'agost de 1924, quan es va completar la línia Martorell-Manresa, més en concret amb la conclusió de la construcció de la línia entre Monistrol i Manresa. L'actual estació no és més que un baixador format per una sola via i una andana situada a la dreta de la via (mirant cap a Manresa) que fa 100 metres de llarg. L'andana disposa d'una marquesina metàl·lica amb una paret de maons a la part posterior per resguardar els viatgers de les inclemències del temps. Sota la marquesina també hi ha la validadora de títols de transport, tot i que l'estació no diposa de venda de bitllets. A l'altra banda de la via hi ha una petita edificació de serveis que conté entre altres els equips de megafonia. Per accedir a l'estació de Castellbell des del nucli s'ha de passar pel Pont Vell sobre el riu Llobregat. Molt a prop del baixador direcció Manresa trobem el pont metàl·lic sobre la riera de Marganell.


Fotos 
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Doble composició d'unitats 213 arribant a l'estació de Castellbell (abril 2006) L'interventor dóna la sortida al llarg tren encapçalat per la 213.27 (abril 2006) El tren sortint cap a Manresa, amb l'accés al baixador (abril 2006) Una altra vista de la cua del tren format per la 213.27 i la 213.17 (abril 2006)

Tren creuant el pont metàl·lic sobre la riera de Marganell (setembre 2002) Vista general de la zona del baixador de Castellbell, amb el Pont Vell sobre el Llobregat a l'esquerra (agost 2004) Conjunt del baixador castellvilarenc (agost 2004) Marquesina per resguardar els viatgers de les inclemències meteorològiques (agost 2004)

Edifici auxiliar de l'estació, amb les plaques indicadores de direcció dels trens (agost 2004) La via i l'andana de Castellbell i El Vilar (agost 2004) Màquina validadora de targetes. El baixador té validadora però no venda de bitllets (agost 2004) Indicació aproximada de lloc de parada de la porta més baixa de les unitats 213, per on poden accedir les persones amb mobilitat reduïda (agost 2004)

213.06 arribant al baixador després de passar el túnel sota el castell de Castellbell (agost 2004) El mateix tren a punt de sortir cap a Barcelona (agost 2004) La 213 arrenca amb celeritat cap a la següent estació: Monistrol de Montserrat (agost 2004) Una 213 passant pel pont metàl·lic sobre la riera de Marganell, sota l'atenta mirada del Pont Vell (agost 2004)

 Direcció Martorell/Barcelona
Monistrol de Montserrat
Direcció Manresa
Sant Vicenç-Castellgalí
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional