Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > País Valencià > Metro de València > Línia 4
Horaris dels trens de Catalunya
 
 

La línia 4 del metro de València és la més peculiar de les línies de la ciutat. Prové de la conversió en tramvia modern (la primera ciutat de la Península que va reintroduir aquest medi de transport) del ramal que havia quedat entre l'estació d'Empalme i Pont de Fusta un cop creada la línia 1 i de l'antiga línia del trenet que connectava aquesta última estació amb el barri del Grau. L'estació de Pont de Fusta fins l'any 1988 era l'estació central de partida de les línies cap al nord de València i que es dirigien cap a Llíria, Bétera i Rafelbunyol. L'antiga línia 4, amb ferrocarril convencional en estat pèssim, es va clausurar el 1990. El 1994 la línia obria de nou però ja com a tramvia modern, tota una revolució en eixe moment, unint Empalme, Pont de Fusta i Dr.Lluch (molt a prop de Grau). La línia ha sofert diverses ampliacions a la seva part oest, inaugurant-se un ramal el març de 1999 fins a TVV i el setembre d'eixe mateix any un ramal que connectava la TVV amb la Fira de València. El setembre de 2005 es posava en servici una prolongació de la línia de TVV a Mas del Rosari, a Paterna i el desembre de 2005 el ramal a Lloma Llarga-Terramelar.  La línia 4 actual comprèn una longitud total de línies de 15,9 km, un ample de via de 1.000 mm i 33 estacions, totes en superfície. Disposa de doble via en tota la seva longitud, excepte al tram de bucle de Doctor Lluch, entre les parades d'Eugenia Viñes i La Marina. La línia té bucles per al retorn dels tramvies unicabina a Mas del Rosari, Fira, Vicent Andrés Estellés, Empalme, Pont de Fusta. L'única terminal on no hi ha bucle és a Lloma Llarga-Terramelar. L'electrificació és a 750 V cc amb cable tramviari. La línia té com a estacions terminals Mas del Rosari, Lloma Llarga-Terramelar, Fira, Vicent Andrés Estellés, Empalme i Doctor Lluch. Els tramvies que cobreixen el servici a la línia 4 són els de la sèrie 3.800 (cabina a un sol extrem) i 4.200 (cabina a ambdós extrems).

FOTOS DE LA LÍNIA 4
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
 EMPALME
       
Tramvia de la sèrie 3800 amb publicitat integral a Empalme cobrint un servici de la línia 4 a Doctor Lluch (juny 2007)  Tramvia eixint d'Empalme cap a Pont de Fusta i Doctor Lluch (juny 2007)  Tramvia que ve de Mas del Rosari arribant a Empalme (juny 2007)  Unitat 3800 que va a Mas del Rosari a Empalme (febrer 2007) 

       
Tramvia llogat a Lodz (Polònia) esperant un nou servici al bucle d'Empalme (febrer 2007)  Vista general de l'intercanviador intermodal d'Empalme (febrer 2007)  Tramvia reforçat amb destí Vicent Andrés Estellés (febrer 2007)  Tramvia en doble composició amb destinació Doctor Lluch (febrer 2007) 

       
Circulant pel tram en obres (febrer 2007)  Tramvia de la sèrie 1200, coneguts com a "pallassos" a l'andana que es coneix com a Empalme 2, ja que des d'aquí hi ha els servicis parcials a Ll.Llarga-Terramelar (febrer 2007)  La 3819 passa sense fer parada per Empalme 2 i va amb destinació Vicent Andrés E. (febrer 2007)  Llarga composició tramviària entrant a Empalme amb destí Doctor Lluch (febrer 2007) 

       
Un dels tramvies llogats a Lodz fent el bucle d'Empalme (febrer 2007)  Tramvia parat a Empalme 2 a punt de fer un servici a Lloma Llarga-Terramelar (febrer 2007)     

 PONT DE FUSTA
El primer tramvia de la sèrie 3800 fent parada a la històrica Pont de Fusta (febrer 2007) Una altra vista de la doble composició de tramvies a Pont de Fusta (febrer 2007) Curiós l'enganxall de la doble composició amb rètol impedint el pas (febrer 2007) Eixint cap a Vicent Andrés E. (febrer 2007)

Tramvia 3814 arribant a Pont de Fusta en un servici a Doctor Lluch (febrer 2007) El tramvia a Pont de Fusta amb una de les agulles per fer servicis parcials entre aquesta parada i la fira de mostres (juny 2007) Tramvia davant l'històric edifici que acollia l'estació de Pont de Fusta, d'on partien les línies a Llíria, Bétera, Rafelbunyol i El Grau (febrer 2007) Detall d'una de les agulles que permet fer servir el bucle de l'estació per invertir composicions en servicis parcials (febrer 2007)

Tramvia arribant a Pont de Fusta, abans de passar per la corba que gira 180 graus davant l'edifici de viatgers (febrer 2007) Detall de la senyalètica de la parada (febrer 2007) El mateix tramvia de dues fotos abans arribant a Pont de Fusta amb destinació Mas del Rosari (febrer 2007) Tramvia 3811 en servici a la línia 4 fent parada a Pont de Fusta (febrer 2007)

 BENIMACLET
Doble composició de tramvies en servici a la línia 4 a la parada de V.Zaragozá vist des de Benimaclet (febrer 2007) La composició encapçalada pel 3801 circulant per un de les avingudes valencianes entre V.Zaragozá i Benimaclet (febrer 2007) Arribant a la parada de Benimaclet, on es fa enllaç amb la línia 3 (febrer 2007) Cua de la composició tramviària, on es pot apreciar que és monocabina, fent parada a l'estació de Benimaclet (febrer 2007)

Inici metrovalencia
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional