Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles > Almacelles
xarxa de via ampla
04.Línia Barcelona-Manresa-Cervera-Lleida-Almacelles
estació fora de servei


Mostra un mapa més gran
L'estació d'Almacelles (PK 159,3 de la línia Zaragoza-Lleida-Manresa-Barcelona) actualment es troba fora de servei comercial, ja que cap tren hi realitza parada. Esporàdicament es pot usar per fer encreuaments o bé per apartar trens. L'estació en sí consta actualment de tres vies, la general i dues de desviades, diposant d'andana la general i la segona desviada. L'edifici de viatgers es troba a l'esquerra de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és de dues plantes si bé actualment està totalment tapiat i fora d'ús. Tot i que la població d'Almacelles és de quasi 6000 habitants i que l'estació queda al nucli urbà, no hi ha perspectives de que es reobri a curt termini, tot i que seria ben senzill que els trens de la línia R43 hi fessin parada de moment i més endavant incrementar la freqüència de pas si es crea un servei de rodalies de Lleida a Montsó i es potencia la línia.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'edifici de viatgers de l'estació d'Almacelles, situat al final de la Rambla de Catalunya (abril 2005) Façana a la via de l'edifici (abril 2005) A Almacelles hi ha alguns rètols moderns també (abril 2005) Detall del mosaic amb el nom de la població i rètol modern indicant la sala d'espera (abril 2005)

Un Talgo entra molt lentament a l'estació procedent de Lleida i Barcelona (abril 2005) El Talgo Miguel de Unamuno remolcat per la 252-068 passant per Almacelles (abril 2005) Cua de l'Unamuno, servit per un antic Talgo III (abril 2005) El tren descriu un traçat molt sinuós a la zona d'Almacelles. Vista des de la pròpia estació (abril 2005)

   
Tren R43 Lleida-Zaragoza passant sense fer parada per l'estació almacellenca (abril 2005) La lleugera 448-002, l'única amb només dos cotxes, seguint el seu viatge cap a l'Aragó (abril 2005)    

direcció Lleida/Barcelona Índex Línia 04 direcció Montsó/Zaragoza
< Raïmat Tamarit-El Torricó >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional