Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC08.Línia Barcelona - Vilanova - Picamoixons > Roda de Mar
Horaris dels trens de Catalunya
  XC08.Línia Barcelona-Vilanova-Picamoixons  
codi estació: 72101
 
horaris trens
   
 

Mostra un mapa més gran
L'estació de Roda de Mar (PK 612,1 de la línia Madrid-Móra-Reus-Roda-Barcelona) es situa en el traçat posat en servei l'any 1883 entre Vilanova i la Geltrú i La Plana Picamoixons. El baixador de Roda de Mar es va construir més tard, aprofitant que el traçat passava pel bellmig del poble. El baixador es situa de ple al nucli urbà de Roda de Berà, al casc antic de la població. Disposa d'una sola via amb andana a la dreta d'aquesta (mirant sentit Picamoixons). En aquesta andana s'hi ubica el petit edifici de viatgers, que és d'una sola planta. Però l'estació de Roda de Mar era sobretot famosa pel pas a nivell amb el carrer Valls, que es situa just al final de l'andana pel costat Picamoixons. Aquest pas a nivell va ser el darrer que va estar guardat manualment i en el que el propi guardabarreres baixava i pujava les barreres del pas i tenia la seva pròpia caseta. Des del setembre de 2012 aquest pas està automatitzat i és de classe C amb detector d'obstacles, de manera que no requereix la presència de personal.
FOTOS DE L'ESTACIÓ
Marc Lurigados i Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de la via i andana renovada del baixador de Roda de Mar (abril 2012) Pas a nivell ja en fase d'automatització a Roda de Mar (abril 2012) Mercaderies Teco encapçalat per una doble de 269 circulant pel baixador sentit Lleida (abril 2012) Edifici de viatgers de Roda de Mar, restaurat (abril 2012)

Segon accés a l'andana pel costat Sant Vicenç (abril 2012) Andana del baixador (abril 2012) Unitat 447 fent un servei regional a la línia R13 cap a Barcelona estacionada al baixador de Roda de Mar (abril 2012) Unitat 447 al pas a nivell, sortint de Roda de Mar cap a Lleida (abril 2012)

L'edifici de viatgers del baixador de Roda de Mar (octubre 2004) Pas a nivell perfectament integrat en el nucli urbà (octubre 2004) Una altra vista del pas a nivell amb el baixador al fons (octubre 2004) Manivela per a baixar manualment les barreres del pas a nivell (octubre 2004)

Passejant pel centre del poble, el ferrocarril passa quasi desapercebut. I és que és curiós que el tren passi pel casc antic de la població (octubre 2004) Casetes per el guardabarreres, la vella i la nova (octubre 2004) Gat esperant el tren a l'andana de Roda de Mar (octubre 2004) El guardabarreres tanca manualment el pas a nivell. Aquest pas és dels últims que queden a Catalunya amb una persona que es dediqui exclusivament a pujar i baixar la barrera (octubre 2004)

Tren Altaria passant a tota velocitat per Roda de Mar (octubre 2004) Tren regional entrant a Roda procedent de Lleida (octubre 2004) Sortint cap a Sant Vicenç de Calders (octubre 2004) La 470-070 ja a la sortida del baixador (octubre 2004)

direcció Barcelona
Sant Vicenç de Calders
Índex línia XC08
direcció Valls/Picamoixons
Roda de Berà
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:/span> No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional