Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 05.Línia Tarragona-Reus-Picamoixons-Montblanc-Les Borges-Lleida > Vinaixa
xarxa de via ampla
05.Línia Tarragona-Reus-Picamoixons-Montblanc-Les Borges-Lleida
codi estació: 73005
 


Mostra un mapa més gran
L'estació de Vinaixa (PK 40,4 de la línia Lleida-Tarragona) es situa al sud-oest del nucli urbà. El tren va arribar a Vinaixa el 1872, amb la obertura de la línia des de Vimbodí. L'estació actual disposa de tres vies, la general (via 1) i dues desviades (vies 2 i 3), una a cada costat de la via general. Disposa de dues andanes, una per a les vies 1 i 3 i una altra per a la via 2. Les andanes estan parcialment cobertes per unes altes marquesines metàl·liques. Les dues andanes es comuniquen mitjançant un pas a nivell. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies, mirant sentit Lleida, i és de dues plantes. A la planta baixa disposa entre d'altres dependències de sala d'espera que sol romandre tancada al públic. L'estació disposa d'una zona d'aparcament de vehicles.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers, façana a la població, tapiada totalment (novembre 2006) Vista de l'estació amb un AVE de la sèrie 102 circulant per la LAV al fons (novembre 2006) Alvia de la sèrie 120 procedent de Madrid passant per Vinaixa (novembre 2006) El tren sortint cap a Tarragona i Barcelona (novembre 2006)

Alvia circulant per la convencional. En poc més d'un mes passaria a fer-ho per la LAV situada al nivell superior (novembre 2006) Alvia procedent de Barcelona passant per Vinaixa sense fer-hi parada (novembre 2006) Tren sortint cap a Lleida i Madrid (novembre 2006) Una altra vista de l'Alvia allunyant-se (novembre 2006)

L'edifici de viatgers de l'estació de Vinaixa (setembre 2004) Plaques indicadores de direcció, altitud sobre el nivell del mar i curiós rètol amb el nom de l'estació (setembre 2004) Vista de les andanes des del costat Lleida de l'estació (setembre 2004) Vista de les andanes des del costat Tarragona de l'estació (setembre 2004)

Les vies mirant sentit Lleida (setembre 2004) Llarga corba a la sortida de Vinaixa direcció Tarragona. Al fons, espectacular viaducte de la línia d'alta velocitat en obres (setembre 2004) Tren Altaria circulant cap a Lleida encapçalat per la 252-052 passant a tota velocitat per Vinaixa (setembre 2004) Cua del mateix talgo Altaria circulant cap a Lleida, on canviarà d'ample i seguirà cap a Madrid (setembre 2004)

direcció Montblanc/Tarragona Índex Línia 05 direcció Les Borges/Lleida
< Vimbodí La Floresta >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional