Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Clot
Horaris dels trens de Catalunya
< Glòries Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Navas >
Clot
Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 131  
L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra  
   


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Clot de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 23 de juny de 1951 amb l’obertura de la línia des de Marina. El 8 de maig de 1953 es prolongava la línia de Clot a Navas. El 1972 es construïa la nova estació subterrània del Clot- Aragó de la xarxa de via ampla, que suposaria també construir un nou passadís subterrani d’enllaç entre la nova estació ferroviària i el metro. El 1982 la línia I passava a ser la L1. El setembre de 1997 es posava en servei la línia L2 entre Sagrada Família i la Pau, que suposava remodelar la capçalera est per fer els enllaços amb la nova línia.
L’estació Clot de l’L1 actual es troba a l’avinguda Meridiana, entre els carrers Aragó i València i disposa de dos nivells. El nivell superior disposa de dos vestíbuls, un a cada extrem de l’estació. El vestíbul del costat sud, principal, té dos accessos un per l’avinguda Meridiana amb carrer Aragó, un al costat muntanya i un al costat mar del carrer Aragó. L’accés pel costat mar està format per una escala fixa i dues escales mecàniques (una de pujada i una de baixada) mentre que l’accés pel costat muntanya consta només d’escala fixa. A més, també hi ha un punt d’enllaç amb el vestíbul de l’estació de Barcelona- El Clot- Aragó de la xarxa de via ampla mitjançant una escala fixa, dues escales mecàniques (una de pujada i una de baixada) i un ascensor. El vestíbul principal consta de màquines de venda de bitllets, barreres tarifàries, un local comercial i el centre de control de l’estació. El vestíbul del costat nord, secundari, té un sol accés per l’avinguda Meridiana amb carrer València, costat mar, amb una escala fixa. El vestíbul secundari disposa de les màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries, entre altres dependències. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues vies i tres andanes de 90 metres de longitud. L’estació segueix la disposició denominada “Barcelona” que inicialment destinava l’andana central a l’entrada de viatgers i les laterals per a la sortida; actualment es poden usar les andanes indistintament. L’enllaç entre les andanes i cadascun dels dos vestíbuls es fa mitjançant escales fixes i a més a l’andana de la via 1 s’enllaça amb el vestíbul secundari mitjançant una escala mecànica. Al costat nord de les andanes s’hi ubiquen també els enllaços amb l’estació de Clot de la línia L2, que circula per un nivell més profund que la línia L1. Des de l’andana de la via 1 s’accedeix a un espai que comunica amb les dues andanes de l’L2. Des de l’andana de la via 2 de l’L1 hi ha un punt de comunicació amb l’andana de la via 2 de l’L2 i un altre punt d’enllaç amb l’andana de la via 1 de l’L2.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació Clot de la línia L1 des de l'avinguda Meridiana (febrer 2018) Una altra vista de l'accés a l'estació de metro i Rodalies de Clot (febrer 2018) Unitat 6017 del FMB a la via 1 de Clot amb un tren cap a Fondo (novembre 2019) Vestíbul d'accés a l'estació pel carrer València (novembre 2019)

Accés a l'andana de la via sentit Fondo de la L1 i cap a l'estació de la L2 (novembre 2019) Escales d'accés a l'andana central de l'estació de Clot, costat Navas (abril 2019) Vista de la senyalètica de l'estació (abril 2019) Unitat 4000 de TMB entrant a Clot amb un servei de la L1 cap Fondo (abril 2019)

El vestíbul del costat Glòries, amb les portes de control d'accés a les andanes (abril 2005) Vista general de l'estació on es pot veure la gran amplitud d'aquesta (abril 2005) Escalinates per accedir a les andanes (abril 2005) Vista general des de l'andana de la via 2. Es poden observar els indicadors d'enllaç amb la línia L2 del Metro (abril 2005)

De l'extrem Navas de l'andana de la via 2 en surt aquest enllaç directe amb la línia L2 del Metro (abril 2005) L'estació amb una unitat 4000 que va cap a Hospital de Bellvitge vista des del vestíbul costat Navas (abril 2005) Perspectiva des de l'andana central de Clot, amb un tren al fons acostant-se a l'estació (abril 2005) Tren que va a Fondo a punt d'arrencar (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< Glòries Navas >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional