Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Paral·lel Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Paral·lel

01

correspondència amb línies de metro TMB: L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra Funicular de Montjuïc
 
serveis de l'estació: Estació parcialment adaptada a PMR: només via 2 i usant l'estació de la línia L2

Situació de l'estació Paral·lel a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Paral·lel de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1970, amb l'entrada en servei del tram des de Drassanes. El 1975 es va prolongar la línia fins a Zona Universitària però el tram entre Paral·lel i l'estació universitària va constituir la línia 3B degut al gàlib i a la diferent presa de corrent. Així doncs, fins el 1982 en què es va unificar tota la línia L3 Paral·lel va esdevenir un punt obligat de transbordament. L'estació està situada sota l'avinguda Paral·lel, entre la ronda de Sant Pau i el carrer Nou de la Rambla i disposa de dos nivells. El nivell inferior és per on circulen els trens, format per una nau amb dues vies i andanes laterals de 90 metres de llarg. En paral·lel hi ha la nau de la línia L2, nau que ja existia abans de la inauguració de la nova línia l'any 1996, de manera que l'enllaç entre les línies es realitza de forma directa. A cada extrem de l'estació hi ha un vestíbul, compartits amb la línia L2. Al vestíbul del costat est té accessos des dels dos costats de l'avinguda Paral·lel cantonada amb Nou de la Rambla. A més, d'aquest vestíbul en surt el passadís d'enllaç amb l'estació inferior del funicular de Montjuïc. A l'altre extrem de l'estació, al costat oest, hi ha un altre vestíbul amb accessos des de la Ronda Sant Pau i el carrer Fontrodona. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escales i escales mecàniques. En el cas del vestíbul est, des de la via 2 i utilitzant la nau de la línia L2 també mitjançant un ascensor. Completa l'estació una via d'enllaç amb la línia L2 a la sortida de l'estació cap a Poble Sec.

 Fotos

Vestíbul est de Paral·lel (maig 2005)

Indicadors del funicular de Montjuïc i de la línia L3 direcció Canyelles (maig 2005) Accés a l'andana des del vestíbul est (maig 2005) Des de la nau de la línia L3 podem veure un tren de la línia L2 (maig 2005)
       
Un metro que ve de Zona Univeristària parant a Paral·lel (maig 2005) Unitat 2000 obrint portes (maig 2005) Vista de l'estació des de l'andana de la via 1 (maig 2005) Ascensor que pertany a la L2 però que és fàcilment accessible des de l'andana de la via 2 de la L3 (maig 2005)
       
Parant a Paral·lel (maig 2005) Sortint cap a Canyelles (maig 2005) Vestíbul del costat oest (maig 2005) Escales d'enllaç del vestíbul oest amb l'andana de la via 2 (maig 2005)
       
La nau de la L2 i de la L3 estan costat per costat (maig 2005) Vista general de l'estació de Paral·lel des del costat Poble Sec (maig 2005) Un metro que va a Canyelles parat a Paral·lel (maig 2005) L'estació des de l'andana de la via 2, costat Drassanes (abril 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Poble Sec

Drassanes >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs