Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Joanic Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Joanic

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Joanic a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Joanic de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1973, amb l'entrada en servei del tram des d'Urquinaona, tram mitjançant el qual es va independitzar de l'actual línia L3, amb la qual compartia trajecte des de prop de Passeig de Gràcia fins a Lesseps. La parada està situada sota el carrer Pi i Margall, entre la plaça Joanic i el carrer Alegre Dalt i té un sol vestíbul situat al costat Verdaguer de l'estació. Té dos accessos, un pel carrer Escorial i l'altre pel carrer Pi i Margall. Aquests accessos conflueixen en el vestíbul, dotat de despatx per al cap d'estació, màquines de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. Els combois del metro circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg, separades per un mur central i donant lloc a una de les característiques estacions de doble volta. Per enllaçar vestíbul i andana hi ha escalinates i en el cas de l'andana de la via 1 també una escala mecànica.

 Fotos

Vestíbul de l'estació, amb els torniquets d'entrada (juny 2005)

Vista del vestíbul un cop superades les barreres tarifàries (juny 2005) Tren sortint cap a La Pau. El proper, fins al cap de quasi nou minuts... (juny 2005) Vista de l'andana de la via 2 (juny 2005)
       
Detall de la decoració de l'estació i del rètol de l'estació 28 (juny 2005) Vista d'un tren al túnel sortint cap a Alfons X i Trinitat Nova (juny 2005) Metro amb les portes obertes a la via 2 (juny 2005) L'andana de la via 2 des del costat Verdaguer (juny 2005)
       
Tram "engabiat" per comunicar les dues andanes (juny 2005) Portes de sortida, just enfront de les escales que pugen de via 1 (juny 2005) Les obres per a la instal·lació d'ascensor a Joanic avancen (juny 2005) Indicació del punt de parada dels trens, tot un clàssic (juny 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
Via 1, amb el sistema d'informació esperant rebre dades de regulació dels trens (juny 2005) Unitat 1100 fent la seva entrada a la via 1 de Joanic, abans de seguir viatge de la L4 cap a Trinitat Nova (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Alfons X

Verdaguer >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs