Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Collblanc
Horaris dels trens de Catalunya
< Ernest Lluch Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron Badal >
Collblanc
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació Collblanc de la línia L5 del metro de Barcelona va obrir-se el 3 de novembre de 1969, amb l'entrada en servei de la nova línia V (Transversal Alt) fins a Diagonal. L'estació inicialment es va denominar San Ramón. L'estació va ser terminal de la línia fins el 1973, en què es va prolongar fins a Pubilla Cases. El 1982 l'estació va passar a dir-se Collblanc i la línia V va esdevenir la línia L5. El 1999 els arquitectes Sánchez - Piulachs van fer una reforma integral de l'estació. El 2016 es va inaugurar el nou vestíbul conjunt amb la L9, tancant el vestíbul fins aleshores obert a l'oest.
La parada està situada sota la carretera de Collblanc, entre la Travessera de les Corts i el carrer Francesc Layret, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. L'estació té un vestíbul a cada extrem. El primer d'ells està situat al costat est i disposa de dos accessos, pel carrer General Yagüe i pel carrer Doctor Martí. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries de control d'accés, així com un centre de control i un bar. Del vestíbul es baixa fins a un distribuïdor intermedi cap a les dues andanes, on es baixa amb escales fixes i una i escala mecànica de pujada. El segon vestíbul es troba a l'oest, comú amb la L9 i en un pou de 31,6 metres de diàmetre. El vestíbul oest disposa d’una entrada per la carretera de Collblanc, cruïlla amb travessera de les Corts, amb escala fixa, dues escales mecàniques i un ascensor. En aquest accés s'hi situen les màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés, a més de dependències tècniques. Passada la línia de peatge s'accedeix al pou circular, d'on es pot baixar a l'estació de la L9 o bé passar a un distribuïdor on hi ha un ascensor per baixar a cada andana de la L5 o bé a un altre distribuïdor que enllaça amb escala fixa i una escala mecànica de pujada cada andana de la L5. Els trens circulen pel nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 95 metres de llargària.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació des de la intersecció entre carretera de Collblanc i travessera de les Corts, que és comú per a la L5 i la L9 (febrer 2016) Accés a l'estació de Collblanc de metro (febrer 2016) Vista del vestíbul, amb les màquines de venda de bitllets, abans d'accedir al pou de la L9 (febrer 2016) Centre de control de l'estació, compartit entre la L5 i la L9 (gener 2016)

Les barreres tarifàries es troben just al punt d'accés al pou circular de la L9 (gener 2016) Vista del pou circular de la L9 sud des de l'accés a l'estació de la L5 (febrer 2016) Vista del vestíbul o part superior del pou, amb l'enllaç amb l'estació de la L5 (gener 2016) Ascensor per baixar a la via sentit Cornellà Centre de l'estació de Collblanc (gener 2016)

Unitat 5000 amb el torn 509 a Collblanc, on finalitza trajecte temporalment donat que la L5 estava tallada fins a Can Boixeres per les obres de la futura estació d'Ernest Lluch (agost 2009) Andana de Collblanc i unitat 5000 (agost 2009) Usuaris esperant el tren a Collblanc (agost 2009) Túnel il·luminat a la sortida de Collblanc direcció Cornellà pel seu ús temporal com a cua de maniobres de la L5 durant el tall de la línia entre Collblanc i Can Boixeres (setembre 2009)

El vestíbul costat est de l'estació de Collblanc (juny 2005) Escalinates just passades les portes de control d'accés (juny 2005) Enllaç entre vestíbul est i andana de la via 2 (juny 2005) Un disseny funcional i lluminós domina l'estació de Collblanc (juny 2005)

Vista general de l'estació des del costat Pubilla Cases (juny 2005) Detall de la senyalètica i bancs de l'estació hospitalenca (juny 2005) Cap de la unitat 1082 cobrint el torn 524 (juny 2005) Distribuidor intermig al costat Pubilla Cases de l'estació (juny 2005)

Escales que pugen del distribuïdor intermig al vestíbul superior (juny 2005) Accés a l'andana de la via 2 des del costat oest (juny 2005) Un comboi fent parada a la via 1 de Collblanc (juny 2005) Tren sortint cap a Horta en servei de la línia L5 (juny 2005)

La 1011 amb el torn 517 estacionada a Collblanc (juny 2005) Escales que enllacen l'andana de la via 2 amb el vestíbul est (juny 2005) Tester d'una 1000 sense logotip amb el torn 525 (juny 2005) El proper tren direcció Horta entra a l'estació (juny 2005)

direcció Cornellà Centre Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
< Ernest Lluch Badal >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional