Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L5 > Cornellà Centre
Horaris dels trens de Catalunya
  Línia L5 Metro de Barcelona: Cornellà Centre - Vall d'Hebron Gavarra >
Cornellà Centre
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
 


Mostra Estacions metro TMB L5 en un mapa més gran
L'estació Cornellà Centre de la línia L5 del metro de Barcelona va posar-se en servei el 23 de desembre de 1983, amb l'extensió de la línia des de Sant Ildefons. El 2003 l'estació va passar a denominar-se Cornellà Centre i es va adaptar per formar part de l'intercanviador amb el tramvia i Rodalies, modificant els accessos al vestíbul existent de l'estació de metro.
L'estació de Cornellà Centre de la L5 del metro de Barcelona està situada sota la Plaça de l'Estació, al terme municipal de Cornellà de Llobregat i té un sol vestíbul a la part central. Aquest vestíbul té dues entrades. La primera d'elles és des del pas sota les vies de la xarxa de via ampla que és on també hi ha ubicada la parada de Cornellà Centre del Trambaix. L'altra entrada és adjacent a aquesta i ve des de la Plaça de l'Estació, on s'accedeix mitjançant escalinates, escales mecàniques i un ascensor. El vestíbul està dotat de màquines de venda de bitllets, torniquets de control d'accés a les andanes i de despatx per al cap d'estació. Del vestíbul en surt un passadís en suau rampa que porta a un distribuidor, en el que també hi ha un local comercial, que baixa al nivell inferior. Els trens circulen justament per aquest nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 97 metres de longitud. L'enllaç entre el distribuidor i el nivell de vies es realitza mitjançant escalinates i ascensors. En el cas de la via 2 també mitjançant una escala mecànica. De fet Cornellà Centre és un intercanviador en el que conflueixen Rodalies al nivell més superior (a l'aire lliure), el Trambaix (al nivell intermig) i la línia L5 del metro al nivell més profund. Completen les instal·lacions de l'estació del metro una cua de maniobres on hi ha dues vies, tot i que per fer el canvi de sentit dels trens s'usa exclusivament la via 1 només. L'altra és per a l'estacionament de trens.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a les estacions de metro i tramvia conjunt des de la plaça de l'Estació (octubre 2016) Accés a les estacions de metro i tramvia conjunt des de la plaça de l'Estació (octubre 2016) Parada de Cornellà Centre del tramvia i accés directe a l'estació de metro de la L5 (octubre 2016) Vestíbul de l'estació de metro de Cornellà Centre de la línia L5 (octubre 2016)

Unitat sèrie 5000 acaba d'arribar a Cornellà Centre des de Vall d'Hebron, final de línia (octubre 2016) La unitat sèrie 5000 surt cap a la cua de maniobres de Cornellà Centre (octubre 2016) Tren a la cua de maniobres (octubre 2016) Unitat 5000 aturada a la via 1 de la cua de maniobres de Cornellà (octubre 2016)

Vista general de les vies i andanes de Cornellà Centre, estació final de la L5 (octubre 2016) Unitat 5097 a la via 2 de Cornellà Centre després de finalitzar trajecte de la L5 (octubre 2016) Unitat sèrie 5000 a la cua de maniobres de Cornellà Centre (març 2006) Accés a les estacions de metro i tramvia des de la Plaça de l'Estació, on hi ha l'estació de renfe (juny 2005)

En primer terme les vies del tramvia, amb l'accés al vestíbul de l'estació del metro al fons (juny 2005) El vestíbul de l'estació de metro de Cornellà Centre (juny 2005) Passadís en suau rampa que enllaça el vestíbul amb el distribuidor a les andanes (juny 2005) El distribuïdor de l'estació (juny 2005)

Vista general del nivell de vies de l'estació des de l'andana de la via 2 (juny 2005) Una 1000 sortint a poca velocitat cap a la cua de maniobres (juny 2005) Un tren a la via 1 de la cua de maniobres de Cornellà Centre (juny 2005) Escales que enllacen el nivell vestíbul amb l'andana de la via 1 (juny 2005)

Una altra vista d'una 1000 amb el torn 503 fent el canvi de sentit (juny 2005) Mentre un acaba de finalitzar recorregut, l'altre surt cap a Horta (juny 2005) Una unitat de la sèrie 1000 sortint cap a la cua de maniobres (juny 2005) Tren canviant de via a velocitat M+25 (juny 2005)

 
Vista general del nivell andanes de Cornellà Centre des de l'andana de la via 1 (juny 2005) Un metro entrant a l'estació final del seu recorregut (juny 2005) Tren iniciant recorregut i sortint cap a Horta. Canal Metro també hi és present en aquesta estació (juny 2005)  

  Índex línia L5 direcció Vall d'Hebron
  Gavarra >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional