Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia 9 > L9 nord > Can Peixauet
Horaris dels trens de Catalunya
< Bon Pastor Línia L9 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Can Zam Santa Rosa > 
 
Can Peixauet
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 940  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Can Peixauet de la línia L9 del metro de Barcelona va inaugurar-se el desembre de 2009, amb l'entrada en servei del tram des de Can Zam. L'estació es situa al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet, a la confluència de l'avinguda de Can Peixauet i l'avinguda de Santa Coloma. Dóna servei als barris de Safareigs, Santa Rosa i Riu Sud, així com a l’IES Can Peixauet, al CEIP Fray Luís de León, al CEIP Ferran de Segarra, al CEIP Sant Just, a la biblioteca Can Peixauet, i al CAP Doctor Vilaseca. L'estació és del tipus característic de la L9 amb un pou de 40,05 metres de profunditat i 25 metres de diàmetre. L'estació s'estructura en quatre nivells: el vestíbul superior, la preandana, l'andana superior i l'andana inferior. El vestíbul superior disposa de dos accessos des de l'avinguda de Santa Coloma, tots dos dotats d'escales mecàniques i fixes i un d'ells a més també d'ascensor. Aquests accessos conflueixen en un vestíbul previ al pou de dimensions generoses, dotat del centre de control de l'estació, les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés. El pou baixa fins al nivell del túnel de doble pis superposat per on circulen els trens. Hi ha 6 ascensors de gran capacitat que enllacen el vestíbul superior amb la pre-andana. També hi ha 2 ascensors per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) que enllacen directament el vestíbul amb l'andana superior i inferior de manera directa. El pou també disposa de dos conjunts d'escales fixes que només es poden utilitzar en cas d'emergència. Des del nivell preandana en surt una escalinata que condueix a l'andana i la via superior i una altra que condueix a l'andana i la via inferior. També hi ha dues escalinates més a les parets del pou que enllacen el nivell pre-andana amb les dues andanes. Les andanes es troben situades dins de la secció del túnel i tenen una longitud de 101,1 metres. De manera comuna en totes les estacions de la L9 es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec de Sanchez-Piulachs, arquitectes, S.L. Entre desembre de 2009 i abril de 2010, mentre no es prolongava la línia cap a Bon Pastor i La Sagrera, l'andana inferior estava tancada i tots els trens arribaven i sortien de nou cap a Can Zam per la via superior.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Un dels accessos a l'estació de Can Peixauet des de l'avinguda de Santa Coloma (desembre 2009) O.P.I. de l'estació amb l'anunci de la posada en servei de la L9 (desembre 2009) L'ampli vestíbul de l'estació de Can Peixauet abans d'accedir al pou (desembre 2009) El segon accés a l'estació de Can Peixauet (desembre 2009)

Vista general del vestíbul des de les escales d'accés (desembre 2009) Barreres tarifàries de control d'accés a les andanes (desembre 2009) Bateria de 6 ascensors de gran capacitat i 2 per a PMR, com és habitual a les estacions tipus pou de la L9 (desembre 2009) Vista dels ascensors que baixen pel pou de l'estació de Can Peixauet (desembre 2009)

Vista dels espais dels dos ascensors per a PMR (desembre 2009) Escales d'enllaç del nivell pre-andana a l'andana superior i inferior; aquesta darrera de moment tancada al públic (desembre 2009) Tram d'enllaç entre el pou de baixada i el túnel, al nivell superior (desembre 2009) Accés a l'andana superior (desembre 2009)

Andana superior de Can Peixauet, on de moment els trens que arriben de Can Zam realitzen la inversió de marxa (desembre 2009) Vista de l'andana, amb els característics tons blanquinosos que predominen a les estacions del ramal de Santa Coloma (desembre 2009) A sobre de les portes d'andana hi ha el termòmetre de la línia i una pantalla TFT amb les properes sortides (desembre 2009) Un tren de la sèrie 9000 acaba d'arribar de Can Zam i sortirà de nou cap a aquesta destinació en breus instants (desembre 2009)

Enllaç entre el nivell pre-andana i les dues andanes, ara ja en servei (maig 2010) L'andana inferior (maig 2010) Una altra vista de la mateixa andana, amb l'accés a l'esquerra (maig 2010) Unitat sèrie 9000 de la L9 amb destinació Can Zam a Can Peixauet (maig 2010)

direcció La Sagrera Índex línia L9 nord direcció Can Zam
< Bon Pastor Santa Rosa > 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional