Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > Mas Blau
Horaris dels trens de Catalunya
< Aeroport T2 Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària Parc Nou >
 
Mas Blau
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 904  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Mas Blau de la L9 del metro de Barcelona es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal del Prat de Llobregat, al subsòl del carrer Alta Ribagorça, entre les avingudes Baix Llobregat i les Garrigues. Dóna servei al polígon industrial Mas Blau II. L'estació es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en dos nivells: el vestíbul i les andanes. El vestíbul disposa d'una entrada pel carrer Alta Ribagorça, cantonada amb avinguda les Garrigues, amb una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés. Els trens circulen pel nivell inferior, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 100 metres de longitud. Entre el vestíbul i cadascuna de les dues andanes hi ha un accés, amb escala fixa i mecànica. També hi ha un ascensor entre el vestíbul i cada andana. De manera comuna a totes les estacions de la L9 les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny de l'estació és obra de Fermín Vázquez de l'estudi B720 Arquitectes. La decoració destaca per el contrast entre la neutralitat dels espais i les franges acolorides en aquest cas de color verd que contenen les columnes a manera de pòrtics de la resta de l’estació. Estan revestides amb terratzo per posar de relleu la solidesa i per diferenciar-les.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
 Vista general dels accessos a l'estació de Mas Blau des del carrer (febrer 2016) Ascensor i mapa ubicat en un suport provisional (febrer 2016) Detall de la senyalètica de l'ascensor (febrer 2016) Boca d'entrada a l'estació de Mas Blau de la L9 sud pel carrer Alta Ribagorça (febrer 2016)

L'accés des del carrer disposa d'una escala mecànica de pujada, escales fixes i un ascensor (febrer 2016) Detall del nom de l'estació de Mas Blau de la L9 sud (febrer 2016) Arribada de les escales al nivell vestíbul des del nivell carrer (febrer 2016) Arribada de l'ascensor al nivell vestíbul des del nivell carrer (febrer 2016)

Vista general del vestíbul, amb les màquines de venda de bitllets, el centre de control i les barreres tarifàries (febrer 2016) Vista de la línia de peatge (febrer 2016) El vestíbul un cop passada la línia de peatge (febrer 2016) El vestíbul actua com a distribuïdor cap a les dues andanes de l'estació (febrer 2016)

Una altra vista de la zona del vestíbul de Mas Blau que actua de distribuïdor (febrer 2016) Escala mecànica i fixa entre el vestíbul i l'andana de la via 1 (febrer 2016) Andana de la via 1, sentit Zona Universitària i ascensor andana- vestíbul (febrer 2016) Detall de l'arquitectura de l'estació de Mas Blau, on destaquen les columnes revestides amb terratzo de color verd (febrer 2016)

Unitat sèrie 9000 fent una breu parada a la via 1 de Mas Blau en un trajecte d'Aeroport T1 a Zona Universitària (febrer 2016)  Sortint cap a Parc Nou (febrer 2016) Vista general de l'andana de la via 1 (febrer 2016) Enllaç entre l'andana i les escales que enllacen amb el vestíbul (febrer 2016)

Arribant a Mas Blau en un tren procedent d'Aeroport T1 (febrer 2016) Encreuament amb una unitat sèrie 9000 a Mas Blau (febrer 2016) Plànol de l'entorn de l'estació de Mas Blau (febrer 2016) Escala mecànica i escala fixa entre l'andana de la via 2 i el vestíbul (febrer 2016)

Portes d'andana des de l'accés a la via 2 de l'estació de la línia 9 sud (febrer 2016) Monitors informant dels 2 propers trens per la via 2 de Mas Blau (febrer 2016) Una altra vista de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Zona d'enllaç entre vestíbul i andana, on destaquen les columnes revestides de terratzo verd (febrer 2016)

Tren de la sèrie 9000 a la via 2 de Mas Blau, en un trajecte a Aeroport T1 (febrer 2016) Una altra vista de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Monitors a la via 2 (febrer 2016)  Plafons d'informació i botó per demanar informació o ajut (febrer 2016)

Tren direcció Zona Universitària vist des de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Detall de la senyalètica de Mas Blau (febrer 2016) Entrant a Mas Blau per la via 2 (febrer 2016) Túnel direcció Aeroport T1 des del frontal d'un dels trens automàtics de la sèrie 9000 (febrer 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< Aeroport T2 Parc Nou >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional