Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > Aeroport T2
Horaris dels trens de Catalunya
< Aeroport T1 Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària Mas Blau >
 
Aeroport T2
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 903  
Rodalies de Catalunya R2 nord Aeroport - Maçanet Massanes per Granollers Centre   Terminal T2 Aeroport Barcelona-El Prat          


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Aeroport T2 de la L9 del metro de Barcelona (Terminal Actual a projecte) es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal del Prat de Llobregat, al subsòl del vial perimetral de l'aparcament de la terminal 2 de l'aeroport, paral·lela a l'estació de Rodalies actual. Dóna servei a la terminal T2 de l'aeroport de Barcelona- El Prat. L'estació es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en dos nivells: el vestíbul i les andanes. El vestíbul disposa d'una entrada per una vorera adossada al costat mar de l'estació de Rodalies actual, protegida per una marquesina metàl·lica fins al pas superior d'enllaç amb la terminal T2 de l'aeroport. L'estació de metro està preparada per a la futura connexió amb la nova línia i estació de Rodalies subterrània a l'aeroport, que se situarà en perpendicular a la de la L9 i, a la vegada, facilitarà una millor connexió amb la terminal de l'aeroport. De fet, quan entri en servei la nova estació de Rodalies l'entrada actual pel carrer és taparà i quedarà com a sortida d'emergència. L'entrada actual des del carrer disposa d'una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor, que condueixen al vestíbul. El vestíbul es pot dividir en dos àmbits: el primer se situa a l'oest de la zona d'accés des del carrer, on hi ha les màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i una oficina d'informació turística. El segon àmbit, enllaçat amb el primer per un passadís sobre les vies des del qual es poden veure les dues andanes, disposa de les barreres tarifàries i del distribuïdor cap a les andanes. A diferència de la resta d'estacions de la línia, a les barreres tarifàries cal validar el bitllet per entrar i sortir de l'estació, per assegurar que s'ha pagat el suplement tarifari. Al recinte interior de les barreres hi ha màquines de venda de bitllets aeroport, que emeten títols amb el suplement per a poder sortir de l'estació. Els trens circulen pel nivell inferior, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 100 metres de longitud. Entre el vestíbul i cadascuna de les dues andanes hi ha un accés, amb escala fixa i una escala mecànica. També hi ha un ascensor a cada andana. De manera comuna a totes les estacions de la L9 les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny de l'estació és obra dels arquitectes Carlos Ferrater, Ramon Sanabria i Josep Maria Casadevall. La característica principal que els autors han volgut donar a l’estació és la neutralitat, amb superfícies netes i espais el màxim ordenats. Busca aconseguir molt espai amb l’alçària i la secció de les andanes.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Enllaç amb l'estació de metro de la línia L9 sud de la T2 de l'aeroport cobert amb una marquesina  (febrer 2016)  L'enllaç amb la terminal 2 de l'aeroport s'ha de fer provisionalment per la passarel·la existent des de l'estació de Rodalies (febrer 2016) Accés a l'estació de Rodalies a la dreta i enllaç amb l'estació de metro recte (febrer 2016)   Vorera d'enllaç amb l'estació de metro, just al costat de l'estació de Rodalies, protegida amb una marquesina metàl·lica (febrer 2016)

Una altra vista de l'enllaç i la seva senyalètica (febrer 2016) Boca d'accés a l'estació de metro, amb escala fixa, una escala mecànica i un ascensor (febrer 2016)  Detall del nom de l'estació Aeroport T2 (febrer 2016) Ascensor vestíbul- carrer al nivell vestíbul (febrer 2016)

Entrada al nivell vestíbul de l'estació (febrer 2016) Vista del centre de control de l'estació i l'oficina d'informació turística (febrer 2016) Només entrar a l'estació i abans de passar la línia de peatge es pot veure ja l'andana, en aquest cas la de la via 2 (febrer 2016) Vista general de l'àmbit d'accés al vestíbul, amb les màquines de venda automàtica de bitllets (febrer 2016)

 Passadís d'entrada fins a la barrera tarifària, des del qual es poden veure les andanes (febrer 2016) Una altra vista del passadís sobre les vies a l'estació Aeroport T2 (febrer 2016) Barrera tarif`ria de control d'accés (febrer 2016) Una altra vista de la línia de peatge (febrer 2016)

A les barreres tarifàries d'Aeroport T2 cal validar bitllet, tant per entrar com per sortir de l'estació (febrer 2016)  Una altra vista de les barreres tarifàries des de la part interior (febrer 2016) Màquines de venda de bitllets Aeroport, per pagar el suplement tarifari (febrer 2016) Andana de la via 1 des del vestíbul (febrer 2016)

Una escala mecànica i una escala fixa enllacen el vestíbul i cadascuna de les andanes (febrer 2016)  Accés a l'andana de la via 2 (febrer 2016)  Vista general de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Plànol de l'entorn de l'estació Aeroport T2 (febrer 2016)

Les andanes de l'estació Aeroport T2 es caracteritzen per tenir parts amb el sostre alt, que els dóna una sensació de major amplitud (febrer 2016)  Monitors amb els propers trens a l'andana de la via 2 de l'estació (febrer 2016)  Detall de les marques recordant que cal deixar sortir abans d'entrar al tren (febrer 2016) Monitor a l'interior d'un tren de la sèrie 9000 amb la informació entre Mas Blau i Aeroport T2 (febrer 2016)

Tren de la sèrie 9000 a la penúltima estació del seu recorregut de la L9 sud entre Zona Universitària i Aeroport T1 (febrer 2016) Sortint cap a la T1 de l'aeroport (febrer 2016)   Una altra vista de l'andana i banc d'espera (febrer 2016) Vista de les portes d'andana que caracteritzen la línia 9 (febrer 2016)

Extrem de l'andana d'Aeroport T2, costat Mas Blau (febrer 2016) Unitat 9000 fent parada a la via 1 de l'estació en un trajecte de la L9 sud a Zona Universitària (febrer 2016)   Sortint cap a Mas Blau (febrer 2016)  Detall de la senyalètica (febrer 2016)

 Des de l'andana es pot veure part del nivell vestíbul (febrer 2016) Ascensor entre vestíbul i andana de la via 1, sentit Zona Universitària (febrer 2016) Andana de la via 1 (febrer 2016) Viatgers esperant el tren a la via 1 d'Aeroport T2 (febrer 2016)

Accés a l'ascensor que enllaça la via 1 amb el vestíbul (febrer 2016) Tram d'andana amb el sostre alt a la via 1 (febrer 2016)   Porta a l'extrem de la composició, on es senyalitza sempre l'accés recomanat a minusvàlids (febrer 2016) Tren de la sèrie 9000 estacionat a la via 1 de l'estació Aeroport T2 (febrer 2016)

 Agulla diagonal entre vies abans d'arribar a l'estació Aeroport T2 (gener 2016) Vies i andanes de l'estació Aeroport T2 (gener 2016) Sortida de l'estació Aeroport T2 cap a Mas Blau amb una corba a l'esquerra de 90 graus (gener 2016) Estació Aeroport Terminal de càrrega, que no entra en servei en la primera fase d'explotació de la L9 sud, situada entre Aeroport T1 i Aeroport T2 (gener 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< Aeroport T1 Mas Blau >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional