Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > Parc Logístic
Horaris dels trens de Catalunya
< Mercabarna Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària Fira >
 
Parc Logístic
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 911  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Parc Logístic de la L9 del metro de Barcelona es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal de Barcelona, al subsòl de l'avinguda Parc Logístic de la Zona Franca, a la confluència amb el carrer Número Vint-i-cinc. Dóna servei al polígon Zona Franca,  sector Parc Logístic i Consorci de la Zona Franca. L'estació es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en dos nivells: el vestíbul i les andanes. El vestíbul disposa de dues entrades per l'avinguda Parc Logístic, una al carrer número Vint-i-cinc i l'altra al carrer número U, amb escala fixa i dues escales mecàniques a cadascuna d'elles. També hi ha un ascensor que enllaça el nivell carrer amb el vestíbul. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés. Els trens circulen pel nivell inferior, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 100 metres de longitud i 4,70 d'amplada. Entre el vestíbul i cadascuna de les dues andanes hi ha quatre accessos, dos amb una escala fixa i dos amb una escala mecànica de pujada situats als extrems de cada andana, així com un ascensor. De manera comuna a totes les estacions de la L9 les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec de Jordi Garcés, Daria de Seta i Anna Bonet. L'estació té un disseny aparentment inacabat amb un disseny més "geològic" que "edificat", amb elements com murs-pantalla vistos, puntals de la construcció,  forjats prefabricats, revestiments de xapa metàl·lica, paviments i bancs de pedra o il·luminació industrial. L'arquitectura de l'estació va formar part de l'exposició de la 14 Biennal d'Arquitectura de Venècia.
A la sortida de l'estació pel costat Aeroport les dues vies de la L9 se separen i canvien de nivell: la via 1 (sentit Z. Universitària) queda un nivell inferior i la via 2 (sentit aeroport) a un nivell superior, per possibilitar en un futur una connexió amb la L2 prolongada des de Sant Antoni fins a Parc Logístic per sota Montjuïc, estació a partir de la qual la L2 aniria fins a l'aeroport utilitzant el túnel de la L9.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació de Parc Logístic de la L9 sud per l'avinguda Parc Logístic - carrer número 1 (febrer 2016) Ascensor entre nivell carrer i nivell vestíbul (febrer 2016) Accés a l'estació de Parc Logístic per l'avinguda Parc Logístic - carrer número 25. Al fons, vagons de mercaderies de Can Tunis (febrer 2016) Detall del rètol de l'estació (febrer 2016)

Passadís d'accés fins a la zona d'entrada des de l'accés pel carrer número 25 (febrer 2016) Vista de l'arribada al nivell vestíbul de les escales des del carrer número 25 (febrer 2016) El vestíbul amb el centre de control de l'estació i les escales de sortida cap al carrer número 1 (febrer 2016) Ampli vestíbul d'accés a la L9 sud (febrer 2016)

Una altra vista de l'ampli vestíbul amb les barreres tarifàries (febrer 2016) Barreres tarifàries d'accés a l'estació de metro de la L9 sud de Parc Logístic (febrer 2016) Vista un cop passades les barreres tarifàries (febrer 2016) Vista del nivell vestíbul de Parc Logístic, amb les múltiples connexions amb el nivell andana (febrer 2016)

Vista del vestíbul zona oest, amb les connexions amb les andanes (febrer 2016) Detall de la senyalètica (febrer 2016) Una de les dues escales fixes que enllacen el nivell vestíbul amb l'andana de la via 1 (febrer 2016) Baixant a l'andana de la via 1 (febrer 2016)

Unitat 9000 fent una breu parada a la via 1 de Parc Logístic en el seu trajecte d'Aeroport T1 fins a Zona Universitària per la L9 sud (febrer 2016) Portes d'andana i del tren perfectament coordinades (febrer 2016) Extrem de l'andana de la via 1, costat Fira (febrer 2016) Una de les dues escales mecàniques de connexió entre la via 1 i el vestíbul (febrer 2016)

Senyalètica de l'estació i mur pantalla sense revestir (febrer 2016) Bancs i mur de la via 1 (febrer 2016) Vista general de les portes d'andana de la via 1 (febrer 2016) Andana de la via 1, amb l'ascensor que la connecta amb el vestíbul (febrer 2016)

Tren a la via 2 vist des de l'andana de la via 1 en un servei a Aeroport T1 (febrer 2016) Sortint cap a Mercabarna (febrer 2016) Mapa de l'entorn on es situa l'estació de metro de Parc Logístic (febrer 2016) Una de les dues escales fixes per a enllaçar amb l'andana de la via 2 (febrer 2016)

Andana de la via 2 i tren a la via 1 (febrer 2016) Tren estacionat a la via 2 de Parc Logístic amb destinació Aeroport T1 (febrer 2016) Escala mecànica andana- vestíbul del costat Mercabarna de la via 2 (febrer 2016) Ascensor andana- vestíbul (febrer 2016)

Vista general de l'andana de la via 2 (febrer 2016) Escala fixa per pujar al vestíbul des de la via 2 (febrer 2016) Escala mecànica andana- vestíbul del costat Fira de la via 2 (febrer 2016) Unitat 9000 sortint cap a Fira i Zona Universitària per la L9 sud (febrer 2016)

Vista del túnel entre Fira i Parc Logístic (febrer 2016) Encreuament amb un altre tren de la sèrie 9000 poc abans d'arribar a Parc Logístic (febrer 2016) Diagonal entre vies abans d'arribar a Parc Logístic (febrer 2016) Vies i andanes laterals de l'estació de Parc Logístic des del tren automàtic (febrer 2016)

Sortint de Parc Logístic cap a Mercabarna les dues vies es desnivell, per permetre una futura connexió amb la L2 mitjançant un salt de moltó (febrer 2016) Tram on desnivell la via 1 i la via 2 (gener 2016) La via 1 es situa a un nivell inferior de la via 2, per permetre la futura connexió amb la L2 prolongada des de Sant Antoni per Montjuïc (gener 2016) Estació de Parc Logístic, costat Aeroport (gener 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< Mercabarna Fira >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional