Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia 9 > L10 nord > Gorg
Horaris dels trens de Catalunya
< La Salut Línia L10 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Gorg  
 
Gorg
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 936  
Metro de Barcelona TMB L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra   TRAM T5 Glòries - Gorg T6 Estació de Sant Adrià - Gorg  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Gorg de la línia L10 del metro de Barcelona va inaugurar-se l'abril de 2010, amb l'entrada en servei del tram de Gorg a Bon Pastor. L'estació es situa al terme municipal de Badalona, a la confluència de l'avinguda Marquès de Mont-roig i el carrer de Pau Claris. Dóna servei al barri de Gorg, al pavelló municipal d'esports i al centre comercial Màgic Badalona. L'estació està construïda entre pantalles a molt poca profunditat, a diferència de la majoria d'estacions de la L9. Disposa d'un únic nivell, amb un accés des del carrer d’Alfons XII, entre el carrer d’Antoni Bori i el carrer de Ponent. Aquest accés està dotat d'escales fixes, una escala mecànica i ascensor. L'accés desemboca en un vestíbul situat al final de les vies on hi ha el centre de control de l'estació, les màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés, entre d'altres dependències. Un cop passada la línia de peatge s'accedeix a l'andana central de 108 metres de longitud situada entre les dues vies que té l'estació. De manera comuna en totes les estacions de la L9 es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. A l'andana central hi ha dos grups d'accessos que enllacen amb cada andana de la línia L2 de manera independent, línia que discorre per un nivell inferior i en perpendicular a la L10. Cadascun d'aquests grups d'accessos disposa d'escales fixes, una escala mecànica i ascensor. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec d'Alfons Soldevila Barbosa.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés propi a l'estació de la L10 des de la nova zona urbanitzada al carrer Alfons XII (maig 2010) El vestíbul de la L10, al mateix nivell de les vies (maig 2010) Abans de passar la línia de peatge ja podem veure els trens (maig 2010) Un metro de la sèrie 9000 acaba de finalitzar trajecte a Gorg (maig 2010)

Segona via de l'estació, que habitualment no s'utilitza (maig 2010) Final de la L10 (maig 2010) Metro de la L10 a punt de sortir cap a Bon Pastor (maig 2010) Enllaç directe des de la L10 cap a l'andana direcció Badalona de la L2 (maig 2010)

Accés a l'estació de la L10 des de l'andana direcció Pep Ventura de la L2 (abril 2010) Una escala fixa i una escala mecànica puja des de la línia L2 cap a la L10 (abril 2010) El vestíbul de la L10 de Gorg es situa al mateix nivell de les vies (abril 2010) Àmplia andana central de l'estació de la línia L10 (abril 2010)

Ascensor per baixar des de la L10 cap a l'andana direcció Pep Ventura de la L10 (abril 2010) Una altra vista de l'andana central i l'ascensor per baixar a l'andana direcció Paral·lel (abril 2010) Portes d'andana de la via que no presta servei habitualment (abril 2010) L'andana central amb un metro estacionat i llest per sortir cap a Bon Pastor (abril 2010)

L'escala fixa i mecànica enllaça l'andana direcció Paral·lel de la L2 i la L10 (abril 2010) Andana central de Gorg (abril 2010) L'estació de Gorg des de l'interior d'uns dels combois de la L10 (abril 2010) Vista de la sortida de Gorg (abril 2010)

direcció La Sagrera Índex línia L10 nord  
< La Salut
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional