Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia 9 > L10 nord
Horaris dels trens de Catalunya
el metro de Barcelona
 
 
Estacions Longitud Operació Temps de viatge Trens h.punta Interval h.punta Vel.comercial Ample de via Alimentació Trens
6 5,6 km Automàtica 13' 4 6' 00" 26 km/h 1435 mm Catenària rígida UT 9000
 
       

 DESCRIPCIÓ I TRAÇAT
La línia L10 nord del Metro de Barcelona, La Sagrera - Gorg, forma part del projecte global de la línia 9. El primer tram es va posar en servei el 18 d'abril de 2010 entre Bon Pastor i Gorg, amb estacions intermèdies a Llefià i la Salut. El 26 de juny del mateix any s'estrenava el tram de Bon Pastor a l'intercanviador de la Sagrera.
La línia L10 nord del Metro de Barcelona, La Sagrera - Gorg, forma part del projecte global de la línia 9. El primer tram com a L10 es va posar en servei el 18 d'abril de 2010 entre Bon Pastor i Gorg, amb estacions intermèdies a Llefià i la Salut. El 26 de juny del mateix any s'estrenava el tram de Bon Pastor a l'intercanviador de la Sagrera. El setembre de 2018 passava a denominar-se L10 nord.
La línia L10 nord discorre sempre subterrània entre les estacions La Sagrera i Gorg, passant pels municipis de Barcelona i Badalona. El recorregut s'inicia a l'intercanviador de la Sagrera, utilitzant el túnel i estació que en un futur serà pel perllongament de la L4 des de la Pau. El túnel de la línia 9 s' ha utilitzat fins al macropou de Sagrera per a l'extracció de terres i entrada de materials. El recorregut de la L10 sortint de la Sagrera dibuixa una llarga corba per anar a buscar la futura estació central ferroviària de la Sagrera, on la via ja deixa l'espai per a l'andana. Al macropou de Sagrera la via enfila el túnel ja propi de la línia 9, deixant a la dreta el ramal a les cotxeres del Triangle i arribant aviat a l'estació Onze de Setembre. El túnel gira cap a l'est per passar pel barri de Bon Pastor. Passada aquesta estació, la línia passa sota el riu Besòs per seguidament dividir-se en els ramals a Santa Coloma i a Badalona. La L10 segueix cap a Badalona i en direcció est passa per les estacions de Lleida i la Salut. El trajecte finalitza a Gorg, intercanviador amb la L2 i el tramvia.
 CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA
Longitud en servei 5,6 km
Estacions amb vies superposades  5
Estacions convencionals, amb vies en paral·lel 1
Temps de viatge  13 min
Velocitat comercial 26 km/h
Interval de pas  6 min
Trens necessaris per interval de pas de 6 min 4 unitats sèrie 9000
Ample de via  1.435 mm (internacional)
Catenària  Rígida a 1.500 Vcc
Operació  ATC, totalment automàtica
Túnels:  
    La Sagrera - Gorg Tuneladora 12 m diàmetre, vies superposades 
    Estació de Gorg Entre pantalles

Els túnels de la L10 nord  (font: Territori i Sostenibilitat)
 Túnel de diàmetre 12,0 metres
Tram entre La Sagrera i Gorg


L1 Hospital de Bellvitge - Fondo L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra L3 Zona Universitària - Trinitat Nova L4 Trinitat Nova - La Pau L5 Cornellà Centre - Vall d'Hebron L9 sud Aeroport T1 - Zona Universitària L9 nord La Sagrera - Can Zam L10 sud Foc - Collblanc L11 Trinitat Nova - Can Cuiàs
 Anar a inici línia 9
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional