Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TRAM > TRAMbesòs > Espronceda
Horaris dels trens de Catalunya
I Espronceda
 

propers tramvies
zona tarifària 1  


Mostra Trambesòs en un mapa més gran
La parada d'Espronceda està situada al terme municipal de Barcelona, a la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer Espronceda i el carrer Bac de Roda. Es va posar en funcionament el 14 d'octubre de 2006 amb la inauguració de la línia T5 entre Glòries i Besòs. L'estació és soterrada, col·locada en el calaix del lateral mar de la Gran Via. Disposa de dos accessos, cadascun d'ells dotat de màquina de venda de bitllets, plànols d'informació, pantalles amb el temps d'espera per al tramvia i barreres tarifàries. En aquesta parada cal validar el bitllet abans d'accedir a l'andana en lloc de fer-ho a l'interior del tramvia com a la resta de la xarxa. El nivell inferior, al qual s'accedeix mitjançant escales i una rampa, està format per dues vies amb andanes laterals, enllaçades entre sí per dos passos a nivell semaforitzats. Les andanes disposen de bancs, papereres, intèrfon d'ajuda i emergència i panells electrònics amb el temps d'espera per al proper tramvia.

Fotos de la parada i proximitats Av/Gran Via
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Una gran plaça dóna entrada als dos accessos a la parada d'Espronceda de la línia T5 (octubre 2006) Detall d'un dels accessos, amb la màquina de venda de bitllets, informació i barreres (octubre 2006) Pantalla d'informació "estàndard" a la xarxa del TRAM sobre els minuts d'espera (octubre 2006) Segon dels accesos a la parada d'Espronceda. Aquest accés no és adaptat, l'altre sí (octubre 2006)

Nova urbanització de la Gran Via, amb una banderola del TRAM novetat a la xarxa (octubre 2006) Un cop passades les barreres tarifàries cal baixar a les andanes mitjançant escales (octubre 2006) Vista general de l'estació d'Espronceda. Destaca l'entrada de llum natural (octubre 2006) Vista general de la parada, il·luminada també de manera natural per tres claraboies (octubre 2006)

Un tramvia circulant els primers metres pel calaix, entre Can Jaumandreu i Espronceda (octubre 2006) Pel calaix, al no interferir amb altre tipus de trànsit, s'assoleixen velocitats de 60 km/h (octubre 2006) Un tramvia a punt d'afrontar la rampa de sortida del calaix (octubre 2006) Arribant a Espronceda vist des de la cabina d'un tramvia (octubre 2006)

Detall de la senyalètica, que ja indica direcció Badalona (octubre 2006) Tramvia 211.12 estacionat a la via 1 d'Espronceda (octubre 2006) Tot i ser soterrada, la presència de llum natural és destacable (octubre 2006) Cua del tramvia número 04 a la via 1 d'Espronceda (octubre 2006)

Detalls de la senyalització. En primer terme un dels semàfors per espaiar els tramvies un mínim de 500 metres al tram del calaix (octubre 2006) Senyalètica i plafó amb el nom de l'estació, a més del panell electrònic i l'intèrfon d'ajuda (octubre 2006) Fent fotos el primer dia de funcionament de la T5 (octubre 2006) Rampa per permetre l'accés al tramvia per a tothom (octubre 2006)

Una altra vista de la parada, on es poden veure els dos accessos dels que disposa aquesta (octubre 2006) Tramvia 211.04 que va Glòries parat a la via 2 (octubre 2006) Sortint cap a Sant Martí de Provençals (octubre 2006) El 211.12 al calaix de la Gran Via apropant-se a l'estació d'Espronceda (octubre 2006)

direcció Glòries

Índex TRAMbesòs

direcció Gorg / Estació de Sant Adrià
< Can Jaumandreu Sant Martí de Provençals >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs