Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tramvia del Port de Sóller > Sóller-Ca n'Ahir
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tramvia Sóller-Port de Sóller
Sóller- Ca n'Ahir

La línia del tramvia passada l'avinguda del Born circula pel bellmig de la zona de vianants de la plaça de la Constitució i enfila en plataforma compartida amb altres vehicles el carrer Cristòfol Colom, on hi ha la parada de Mercat (obligatòria) que està dotada d'apartador i situada davant del mercat. Els dies en què la plaça de l'ajuntament està bloquejada per actes festius s'aprofita aquest punt per fer la maniobra de gir del tramvia. A partir d'aquest punt la línia enfila un tram en plataforma pròpia ferroviària. En el recorregut passa entre darreres de cases i arbres de cítrics, creuant el carrer des Camps de s'Oca. Antigament, el tramvia tenia una parada addicional al “Carregador de carbó de la fàbrica de gas i central elèctrica de El Gas”, on es descarregava el carbó que es transportava des del port. La línia discorre ara pel marge esquerre del torrent Major fins a la parada de Can Guida, on hi ha un altre apartador. A la sortida de Can Guida salva el Torrent Major per un pont metàl·lic de 20 metres construït per la Maquinista Terrestre y Marítima (MTM) i segueix el recorregut novament entre tarongers i algunes cases. Creua el camí d'en Bou, on hi ha la parada de Can Reus i posteriorment el carrer Miquel Rosselló, on hi ha la parada de l'Horta. Aquesta parada obligatòria dóna servei a aquesta parròquia (barri). Més endavant la via del tramvia creua la carretera del Port de Sóller i es situa en paral·lel a aquesta pel seu marge esquerre. En aquest tram s'hi troben les parades de Monument, Can Llimó (o també Ca's Xoclater o Ca's Biscaí) i la parada de Ca n'Ahir, entre la carretera i el torrent Major.

Fotos del tramvia
Bernat Borràs i Albert H.A. - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Pas de la via pel bellmig de la plaça de la Constitució (agost 2012) Enfilant un tram de plataforma compartida amb altres vehicles (agost 2012) Agulla costat Sóller de la parada Mercat, al carrer Cristòfol Colom (agost 2012) Vista des d'un tramvia que circula cap a Sóller a la parada Mercat, amb l'església de Sant Bartomeu (agost 2012)

Sortida cap al Port (agost 2012) Final del tram de plataforma compartida pel carrer Cristòfol Colom (agost 2012) Inici del recorregut sobre plataforma totalment ferroviària i segregada (agost 2012) Pas a nivell semaforitzat del carrer des Camps de s'Oca (agost 2012)

Tramvia circulant pel costat del Torrent Major entre les parades de Mercat i Can Guida (octubre 2008) Agulla costat Sóller de la parada de Can Guida (agost 2012) Tramvia número 1 amb dos remolcs jardinera circulant per sobre el pont que salva el torrent Major (setembre 2008) Vista del pont, situat just passada l'agulla costat Port de la parada de Can Guida (agost 2012)

Tramvia 23 circulant cap a Sóller just passat el pont sobre el torrent Major (setembre 2008) Pas a nivell amb el camí d'en Bou semaforitzat i parada de Can Reus (agost 2012) La parada de l'Horta es situa en un tram amb corba (agost 2012) Pas a nivell semaforitzat amb la carretera del Port de Sóller Ma-11 (agost 2012)

Vista del pas a nivell de la Ma-11 a bord d'un dels tramvies que va cap a Sóller (agost 2012) La parada Monument rep aquest nom pel monument que hi ha a la rotonda de la carretera (agost 2012) Parada de Ca n'Ahir, amb bancs d'espera a l'esquerra tot i que els tramvies només tenen portes al costat dret, mirant sentit Port (agost 2012) Composició de tramvies portuguesos amb remolcs intermedis coberts a la parada de Ca n'Ahir, que passaran sense fer aturada (agost 2012)

direcció Sóller
< Sóller
Retorn a tramvia del Port de Sóller
direcció Port de Sóller
Es Cruce-Sa Torre >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional