Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tramvia del Port de Sóller > Es Cruce- Sa Torre
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tramvia Sóller-Port de Sóller
Es Cruce- Sa Torre

La línia del tramvia segueix en paral·lel per la banda esquerra de la carretera del Port de Sóller i arriba a Es Cruce, on hi ha un apartador amb una via desviada a l'esquerra on fan encreuament els tramvies que van cap al Port i els que van cap a Sóller. Per aquest motiu hi ha dues vies amb una andana a la dreta cadascuna d'elles. El tramvia que va al Port ho sol fer per la via desviada mentre que el que va cap a Sóller va per la via general, gràcies a unes agulles talonables. De Es Cruce la línia segueix el seu itinerari paral·lel a la carretera i passa pel costat de la planta d'aprofitament d'aigües, on hi ha la parada de Roca Roja. La via creua la carretera de la platja de'n Repic i arriba a l'apartador de Sa Cimentera (on no hi ha parada), amb una via desviada a l'esquerra. Sempre en paral·lel a la carretera del Port el recorregut passa per Es Control, on abans de la Guerra Civil es controlava l'entrada i sortida de mercaderies per cobrar les taxes corresponents. Durant l'activitat de la base naval militar del Port es controlava l'afluència de viatgers i es prohibia l'entrada de càmeres de fotos o similars. El trajecte del tramvia emprèn el recorregut cap a Sa Torre, que marca l'entrada al Port de Sóller, amb una andana i un tram de via renovat amb travessa de formigó. 

Fotos del tramvia
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Tram entre Ca n'Ahir i Es Cruce vist des d'un tramvia (agost 2012) Composició de tramvies portuguesos entre Ca n'Ahir i Es Cruce (agost 2012) Vista de l'encreuament, on es troben els combois ascendents i descendents (agost 2012) Tramvia 22 entrant per via desviada (agost 2012)

El tramvia portugués 24 encapçala una corrua de tramvies que van cap a Sóller (agost 2012) Tramvia ex-carris tancant la primera composició reversible de tramvies (agost 2012) Encreuament amb el tramvia 20 amb dues jardineres de remolc (agost 2012) Tramvia número 1, original de 1913, entrant a l'encreuament (agost 2012)

Tramvia número 1 esperant encreuament amb el tramvia descendent (agost 2012) Vista de la cua d'una composició de tramvies, amb el remolc número 1 (agost 2012) Apartador de Sa Cimentera, al costat del torrent Major (agost 2012) Tram de via renovada amb travessa de formigó a prop de la parada de Sa Torre (agost 2012)

direcció Sóller
< Sóller- Ca n'Ahir
Retorn a tramvia del Port de Sóller
direcció Port de Sóller
Port de Sóller (Sa Torre-Marisol) >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional