Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Alta velocitat > 21.LAV Aragó-Lleida-Barcelona > PB Sant Vicenç dels Horts
21.Línia d'alta velocitat Aragó-Lleida-Camp de Tarragona-Barcelona
 PB Sant Vicenç dels Horts km 602,1 Punt de banalització


Mostra un mapa més gran
Sortint dels túnels de Castellbisbal, la línia comença a descendir per la conca del riu Llobregat i s'encamina cap a Barcelona. Ha de superar el nus de vies de Castellbisbal/El Papiol on conflueixen les línies convencionals Barcelona-Vilafranca-Tarragona, El Papiol-Mollet i el ramal de mercaderies El Papiol-Can Tunis. La línia creua de nou el riu Llobregat i circulant de manera totalment paral·lela al ramal de mercaderies El Papiol-Can Tunis, posat en servei a inicis del 2007, arriba al punt de banalització de Sant Vicenç dels Horts, darrer dels punts de banalització abans de Barcelona. La línia creua novament el riu Llobregat en dues ocasions, on destaca el viaducte de Sant Boi. El viaducte de Sant Boi consta de dos trams: el primer format per una estrucutra mixta d'acer i formigó de 340 metres que es recolza en 5 piles intermitges. Disposa d'una estrucutra d'acer, amb forma de tirants, que uneix el tauler del viaducte amb l'extrem superior de les piles. El segon tram té estructura de formigó, amb una longitud de 530 metres, recolzada en 10 piles intermitges. Passat aquest viaducte la línia entra en un túnel sota el parc agrari i descriu una llarga corba per situar-se en direcció nord-est fins arribar a El Prat de Llobregat.

Fotos del traçat
Un dels túnels de Castellbisbal, en el qual es produeix la transició de pals blaus (cap a Lleida) a pals verds (cap a Barcelona) (febrer 2008) AVE 3151, directe des de Madrid, circulant per Castellbisbal, amb la línia convencional a l'esquerra (febrer 2008) Traçat cap a Barcelona des del mateix punt de la foto anterior (febrer 2008) AVE de la sèrie 103 creuant el riu Llobregat a l'alçada de Pallejà (febrer 2008)

 
Tren AVE 3170 Siemens de la sèrie 103 circulant cap a Madrid vist des de la carretera de Rubí a Molins de Rei (febrer 2008) Una altra vista del tren des del mateix punt. Destaca en primer terme el ramal de mercaderies a Can Tunis, que s'uneix a la línia de Vilafranca en aquest punt (febrer 2008) Espectacular pont de la LAV en construcció a Sant Boi des de les vies de FGC (octubre 2006)  

direcció Camp de Tarragona/Lleida Índex línia 21 direcció Barcelona
< PB Gelida Estació de El Prat de Llobregat >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional