Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Estacions > El Putxet
Horaris dels trens de Catalunya
codi estació: 612
Màquines de venda automàtica de bitllets Estació videovigilada Aparcament de bicicletes
pròxims trens | horaris: lectius / no lectius
zona tarifària 1
Bus urbà


Mostra FGC Barcelona-Vallès en un mapa més gran
L'estació del Putxet situa al PK 1,4 de la línia Gràcia-Av.Tibidabo. Es va posar en servei el 1954, juntament amb tot el ramal i es situa al subsòl del carrer Balmes, a l'alçada de la plaça Joaquim Folguera. Té dos accessos, un pel carrer Balmes i un altre per la plaça Joaquim Folguera. L'accés per Balmes té escales i porta a un petit vestíbul amb les màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries. Des del vestíbul es pot baixar a l'andana de la via 1 a través d'una escalinata o bé anar al pas superior entre andanes. El segon accés, des de la plaça Joaquim Folguera, es fa per unes escales que accedeix a un altre petit vestíbul amb les màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés. Des del vestíbul es pot baixar a l'andana de la via 2 per una escala o bé anar al pas superior entre andanes. Els trens circulen pel nivell inferior amb les dues vies generals i andanes laterals de 60 metres de longitud. Actualment l'estació es troba en obres per ser un punt d'enllaç amb la nova línia L9/L10 del metro i adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda, de manera que l'enllaç entre les dues andanes roman tancat i a més es realitza l'entrada a l'andana de la via 2 per un accés provisional, a la cruïlla del carrer de Rubinstein i el carrer de Buscarons. El vestíbul provisional consisteix en un edicle rectangular a nivell de superfície amb les màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació del Putxet des de la vorera costat est de Balmes (octubre 2010) Petit vestíbul amb la màquina de venda de bitllets i la barrera tarifària (octubre 2010)  Vista un cop passada la barrera, amb el pas superior a la dreta i la baixada a l'andana de la via 1 (octubre 2010) Una altra vista de l'accés a la via 1 i al pas superior (octubre 2010)

Accés a la via 1 (octubre 2010)  Tren a punt de sortir cap a Av.Tibidabo, on finalitzarà trajecte (octubre 2010) Vista general de l'estació del Putxet, que conserva  la rajola biselada blanca (octubre 2010) Rombe característic indicador amb el nom de l'estació (octubre 2010)

Tren que ve d'Av.Tibidabo baixant la rampa de més de 40 mil·lèsimes (octubre 2010)  La 111 entra a l'estació fent un servei de la línia L7 a Pl.Catalunya (octubre 2010)  El tren estacionat a la via 2 (octubre 2010) Banc d'espera del Putxet (octubre 2010)

La 111.20 entra al Putxet amb destinació Av.Tibidabo (octubre 2010) Sortint cap a l'estació final (octubre 2010) Accés a l'andana de la via 2 i viatgers esperant el tren (octubre 2010) Vista de l'edicle provisional de l'estació del Putxet des del carrer Balmes (gener 2011)

Edicle provisional (si bé amb molt bons acabats) d'accés a l'estació des de la plaça Joaquim Folguera (gener 2011) Vestíbul provisional del Putxet, temporalment només per a l'andana direcció Pl.Catalunya (gener 2011) Escales per baixar directament del nivell carrer fins a l'andana de la via 2 (gener 2011) Accés original a l'estació del Putxet des de la plaça Joaquim Folguera (octubre 2010)

Vestíbul amb les barreres tarifàries i les màquines de venda de bitllets (octubre 2010)  Vista un cop passada la línia de peatge (octubre 2010) Accés a la via 2 i pas superior entre andanes (octubre 2010) Tren que va a Av.Tibidabo entrant a l'estació del Putxet, que té tot l'encant d'una estació clàssica subterrània ferroviària (octubre 2010)

Túnel cap a Av.Tibidabo (octubre 2010)  Tren sèrie 111 a punt de seguir viatge cap a Pàdua i Pl.Catalunya (octubre 2010) Una 111 parada a la via 1 de l'estació (agost 2004)  Vista general de l'estació de El Putxet des de la via 1 (agost 2004) 

L'estació des de l'andana de la via 2 (agost 2004)  Detall de l'accés a l'andana de la via 1 (agost 2004)  Un dels llargs bancs per esperar el tren a El Putxet (agost 2004)  Túnel amb l'estació d'Avinguda Tibidabo al fons. Observeu la forta rampa d'aquest tram de la línia (agost 2004) 

 A Barcelona-Pl.Catalunya
 Pàdua 
A Av.Tibidabo
Avinguda Tibidabo
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional