Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Funicular de la Santa Cova > Estació superior
Horaris dels trens de Catalunya
 Funicular de la Santa Cova
 Estació superior (Montserrat-Monestir)
 
Sant Joan Cremallera Aeri Montserrat
   
 

Mostra un mapa més gran
L'estació superior del funicular de Sant Joan (Montserrat-Monestir) es situa a 700 metres d'altitud, a les proximitats del monestir sobre la plaça de la Creu, punt de convergència de totes les infraestructures de transport per cable i del cremallera de Montserrat. Només alguns anys separen la construcció de l'edifici de l'estació inferior de més de 80 anys de les darreres construccions del monestir. Perfectament integrada a l'entorn, l'estació del funicular es situa just per sobre de la del cremallera de Montserrat. L'accés a l'edifici pot presentar algunes dificultats ja que hi ha una forta rampa per arribar-hi, però hi ha un ascensor que en facilita l'arribada. L'edifici de viatgers inclou un vestíbul on també hi ha la taquilla de venda de bitllets. Per una porta s'accedeix a l'espai per on circula el funicular, format per una via i andanes laterals esglaonades. A l'estació superior també hi ha la politja i el motor que fan funcionar el funicular.

FOTOS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista del conjunt d'edificis corresponents al funicular de la Santa Cova, funicular de Sant Joan i cremallera de Montserrat (juny 2013) Detall de l'estació superior del funicular de la Santa Cova (juny 2013) Accés a l'estació superior (juliol 2005) Vista de la sala de màquines (juliol 2005)

   
Vestíbul de l'estació superior, amb la petita taquilla de venda de bitllets i finestra sobre les andanes (juliol 2005) Vista de l'andana esglaonada (juliol 2005)    
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional