Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Funicular de Sant Joan
Horaris dels trens de Catalunya
 Funicular de Sant Joan
 
El funicular abans de la reforma de 1997 (font)
El primer funicular de Sant Joan va ser inaugurat el 1918 i comunicava la part exterior del Monestir amb l'ermita de Sant Joan (1000 m), que per la seva situació a la part alta del massís es va aprofitar per construir-hi un mirador i un restaurant. L'èxit va propiciar que el 1926 se'n fes un de nou de més gran capacitat. El nou funicular tenia el mateix traçat que l'anterior, si bé amb cabines de més gran capacitat i ample de via de 1000 mm. El 1986 s'integrava a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'any 1997 es va reformar totalment, instal·lant uns moderns vehicles amb el sostre panoràmic.

CARACTERÍSTIQUES DEL FUNICULAR DE SANT JOAN ACTUAL
Any de construcció 1926 (reformat el 1997)
Constructor Von Roll
Ample de via  1.000 mm
Longitud  503 m
Altitud estació inferior 722 m 
Altitud estació superior 970 m
Desnivell  248 m 
Pendent màxim  65,2% 
Nombre de vehicles 
Capacitat dels vehicles  48 viatgers
Capacitat de transport  480 viatgers/hora 
Velocitat 5,4 km/h 
Diàmetre del cable  38 mm

Seleccioneu una estació o zona del traçat del funicular per veure'n informació i fotos:
 Estació de Montserrat (estació inferior)
 El recorregut
 Estació de Sant Joan (estació superior)

ELS VEHICLES
D’un estil modern, els dos vehicles que equipen el funicular daten del 1997. La pintura exterior verda constitueix el signe distintiu tant dels funiculars de Montserrat com del tren cremallera. L'interior dels vehicles està dividit en quatre compartiments, amb una capacitat de 12 viatgers cadascun i una capacitat total de 48 viatgers. Hi ha alguns seients abatibles a cada compartiment per poder fer el trajecte assegut. El més destacable d'aquests vehicles és el sostre panoràmic que permet, durant l'ascensió, d'observar les magnífiques vistes sobre el monestir de Montserrat. Als extrems del vehicle hi ha els dos llocs de conducció equipats d'un pupitre que permet el control de les funcions essencials de la cabina com són l'obertura de portes o l'enllumenat.
     
El vehicle número 1 a l'estació inferior (juliol 2003) Vista de l'interior de la cabina, amb les vistes del monestir (juliol 2003) Una altra vista de l'interior (juliol 2005) Pupitre de conducció del costat vall (juliol 2005)

Inici Cremallera de Montserrat
Informació general Història Construcció nou cremallera Estacions Traçat Trens
Característiques tècniques Circulacions especials Exposicions cremallera Funicular de Sant Joan Funicular de la Santa Cova Aeri de Montserrat
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional