Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Funicular de la Santa Cova
Horaris dels trens de Catalunya
 Funicular de la Santa Cova
 
El funicular abans de la reforma de 2001 (font)
El funicular de la Santa Cova permet accedir des de la zona del santuari fins a molt a prop de la cova, on, segons diu la tradició, es va trobar la mare de Déu de Montserrat. Des de l'any 1929, els pelegrins han baixat amb el funicular fins aquest emblemàtic indret. En el camí a la Santa Cova es pot admirar El rosari monumental, un conjunt escultòric amb obres d'Antoni Gaudí i Josep Llimona, entre d'altres. El funicular recorre un traçat de 262 metres i supera un desnivell de 118 metres, aspectes que us faran gaudir d'un plàcid viatge amb l'històric funicular. El funicular de Montserrat a la Santa Cova va ésser construït el 1929 per a la societat Ferrocarrils de Muntanya a Grans Pendents (FMGP), que també era propietària del de Sant Joan. Ambdós funiculars pertanyen a FGC des de 1986. Amb el pas dels anys, el funicular de la Santa Cova ha estat renovat en dues ocasions -el 1963 i el 1991-, però les greus inundacions que va patir la muntanya de Montserrat durant el mes de juny de l'any 2000, van afectar-ne profundament les instal·lacions, ja que destruïren parcialment l'estació inferior i un dels cotxes. Així, es va aprofitar l'ocasió per renovar completament les instal·lacions de la línia, amb nous vehicles panoràmics, que entraren en servei novament el juny de 2001.

CARACTERÍSTIQUES DEL FUNICULAR DE LA SANTA COVA ACTUAL
Any de construcció 1929 (reformat el 2001)
Constructor Von Roll
Ample de via  1.000 mm
Longitud  262 m
Altitud estació inferior 582 m 
Altitud estació superior 700 m
Desnivell  118 m 
Pendent màxim  56,5
Nombre de vehicles 
Capacitat dels vehicles  60 viatgers
Capacitat de transport  900 viatgers/hora
Velocitat 7,2 km/h 
Diàmetre del cable  38 mm

Seleccioneu una estació o zona del traçat del funicular per veure'n informació i fotos:
 Estació de Montserrat-Monestir (estació superior)
 El recorregut
 Estació de la Santa Cova (estació inferior)

ELS VEHICLES
D’un estil modern, els dos vehicles que equipen el funicular daten del 2001. Disposen d'una estructura i panells exterior d'alumini, amb un aïllament exterior termoacústic de polietilè. L'interior també és de PVC ignífug. La pintura exterior verda constitueix el signe distintiu tant dels funiculars de Montserrat com del tren cremallera. L'interior dels vehicles està dividit en cinc compartiments, amb una capacitat de 12 viatgers cadascun i una capacitat total de 60 viatgers. Hi ha alguns seients abatibles a cada compartiment per poder fer el trajecte assegut. El més destacable d'aquests vehicles és el sostre panoràmic que permet observar les vistes. Als extrems del vehicle hi ha els dos llocs de conducció equipats d'un pupitre que permet el control de les funcions essencials de la cabina com són l'obertura de portes o l'enllumenat.
Arribant a l'estació inferior (juny 2004) Vista de l'interior (setembre 2002) Una altra vista de l'interior (juliol 2005) Pupitre de conducció del costat vall (juliol 2005)

Inici Cremallera de Montserrat
Informació general Història Construcció nou cremallera Estacions Traçat Trens
Característiques tècniques Circulacions especials Exposicions cremallera Funicular de Sant Joan Funicular de la Santa Cova Aeri de Montserrat
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional